Home » » Η AEGEAN ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ OLYMPIC AIR!

Η AEGEAN ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ OLYMPIC AIR!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ! ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!
ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΕΜΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΑΓΟΝΩΝ" ΓΡΑΜΜΩΝ!
Το χρονικό του προαναγγελθέντος μονοπωλίου ετελείωσε με την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean. Το κακό δημόσιο μονοπώλιο της Ολυμπιακής ετελεύτησε, μόνο και μόνο για να γεννηθεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που θα εκτινάξει σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη τα εισητήρια στις αερομεταφορές και θα νέμεται αποκλειστικά τις κλιμακούμενες επιδοτήσεις των δήθεν "αγόνων" γραμμών, με την καταλήστευση των φορολογούμενων πολιτών!

Το μονοπώλιο που απέτρεψε η Κομισιόν στην ελληνική αγορά αερομεταφορών, απαγορεύοντας προ έτους τη συγχώνευση Aegean-Olympic, δημιουργείται τώρα με την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την Olympic σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας, η μητρική MIG πουλάει ολόκληρο το πακέτο μετοχών της θυγατρικής της στην ανταγωνίστραι Aegean. Η εισηγμένη εταιρία καθίσταται ετσι απόλυτος κυρίαρχος στις εσωτερικές αερομεταφορές, διευρύνοντας το μερίδιο της και στις διεθνείς πτήσεις.
'Οπως ανακοινώθηκε, η MIG μεταβιβάζει στην Aegean όλες τις μετοχές (100%) της Olympic Air, με τίμημα 72 εκ ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί τμηματικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Olympic Air είχε περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση και οι επιλογές της δοιίκησης ήταν πλέον προδιαγεγραμμένες.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της Aegean. Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν τα ονόματα και τα σήματα τους, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου.
Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της.
Είναι μια θετική εξέλιξη και για τους δύο συμβαλλόμενους, καθώς:
Aegean θα βρεθεί ουσιαστικά χωρίς ανταγωνιστή στα δρομολόγια εσωτερικού, θα ελέγχει μεγάλο ποσοστό της κίνησης στις διεθνείς πτήσεις από/προς Ελλάδα και παράλληλα θα πειτύχει οικονομίες κλίμακας
- Η ΜIG θα απαλλαγεί από μία ζημιογόνο θυγατρική και θα μπορέσει να αξιοποιήσει το τίμημα της πώλησης σε αποδοτικές επενδύσεις.
Από την πώληση η MIG θα εγγράψει κάποια λογιστική ζημία.
Ο Πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε:
«Η Aegean και η Οlympic Air έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια $2 δις σε καινούργιο στόλο, οργάνωση και καινοτόμες υπηρεσίες, διασφαλίζοντας στην Ελλάδα και τους επισκέπτες της ένα εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών που αναγνωρίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά διεθνή βραβεία. Παράλληλα συνεισφέρουν στο κράτος 270 εκ ευρώ ετησίως σε φόρους, τέλη και εισφορές.
Η έλλειψη όμως μεγέθους ικανού για να ανταγωνισθούμε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η έντονη κρίση οδηγούν σε ζημιές και συρρίκνωση. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος πλήρους εξάρτησης της στρατηγικής μας βιομηχανίας του τουρισμού από ξένους αερομεταφορείς με σημαντικές μακροπρόθεσμες απώλειες στα έσοδα του κράτους και την απασχόληση.
Η Aegean διαθέτει, ακόμη, τα οικονομικά και οργανωτικά αποθέματα για να συνθέσει τις ελληνικές δυνάμεις προς όφελος του τουρισμού μας, των εσόδων του κράτους, των εργαζομένων και των μετόχων μας. Οι σημαντικές οικονομικές συνέργειες θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε βελτιωμένη κάλυψη δικτύου αλλά και ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα ενισχύσουν αυτή τη δύσκολη, φιλόδοξη και απόλυτα απαραίτητη προσπάθεια».
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template