Home » » Σαμαράς: Θα απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους

Σαμαράς: Θα απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους



123.jpg«Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε» σημειώνει σε κυριακάτικη συνέντευξή του ο Αντ. Σαμαράς δείχνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει το σχέδιο διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ρεαλιστικό να πάρουμε τη δόση».
«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται και αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη...», προσθέτει.
Σε ερώτηση τι θα κάνει για να υπερκεράσει τα εμπόδια στελεχών της κυβέρνησης που δεν δέχονται τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός απαντά πως «είμαστε στη στιγμή της αλήθειας! Ό,τι πρέπει να γίνει, γίνεται. Κι ο καθένας κάνει αυτό που του αντιστοιχεί. Άλλωστε, σε αυτά δεν κάνω "εκπτώσεις". Σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...», τονίζει.
Οσον αφορά στο σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Σαμαράς απαντά πως δεν θα κάνει εκπτώσεις αναφέροντας ότι για έναν χρόνο θα λαμβάνουν τον μισό μισθό: «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».
Ο κ. Σαμαράς, επισημαίνει εκ νέου την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας: «Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα...», επισημαίνει.
Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν πως πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε... Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο...», τονίζει.
Ερωτηθείς «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα» ο κ. Σαμαράς απαντά πως θα του έλεγε ότι «κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».
 
πηγή: http://www.alterthess.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template