Home » » Αλέκα Παπαρήγα: "Το ΚΚΕ δεν αλλάζει στρατηγική"

Αλέκα Παπαρήγα: "Το ΚΚΕ δεν αλλάζει στρατηγική"

papariga.jpg«Αλλαγή στρατηγικής του ΚΚΕ δεν θα έχουμε» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel.
Για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΚΕ, η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα, πριν απ’ όλα «μετρά» την πορεία του εργατικού κινήματος, το πόσες Γενικές Συνελεύσεις σωματείων πραγματοποιούνται ή το ποσοστό συμμετοχής στις απεργίες. Η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν είχαμε υπολογίσει σωστά –με ευθύνη της ΚΕ- πριν τις εκλογές του Μαΐου, ότι θα κατέρρεαν και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και ότι θα έμπαινε ζήτημα άλλης κυβέρνησης από τότε» και πρόσθεσε ότι αυτό είχε συνέπειες στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου. Επιπλέον επέκρινε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι δεν θέλουν κίνημα στους τόπους δουλειάς και ότι «από τα πάνω» έχουν εκφυλίσει το κίνημα.

Ερωτηθείσα «αν υπήρχαν κάποια σημεία σύγκλισης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α» η ΓΓ του ΚΚΕ έθεσε από την πλευρά της το ερώτημα «η κυβέρνηση ασχολείται με ‘σημεία’;», προσθέτοντας ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α «πάτησε στην οργή και στην αγανάκτηση του κόσμου, αλλά και στην άγνοια –όχι με την απαξιωτική έννοια το όρου- του βάθους, της φύσης και της έκτασης της κρίσης.»
«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είπε τίποτα για την οικονομία, όταν λέει ‘ή αυτοί ή εμείς’ εννοεί ‘η ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή η Τρόικα’, το ζήτημα είναι ‘ή ο λαός ή τα μονοπώλια’» υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι οι απώλειες διορθώνονται, αλλά η απώλεια πολιτικού προσανατολισμού, μπορεί να έχει επιπτώσεις και σε βάθος τριακονταετίας.
«Αρνηθήκαμε να μπούμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για την διαχείριση της κρίσης, ο λαός πίστεψε ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α» είπε η Αλ. Παπαρήγα.
Ερωτηθείσα για την «Χρυσή Αυγή» είπε ότι είναι κόμμα του συστήματος που δυνάμωσε «πατώντας» στην σαπίλα και βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος που το καλλιέργησαν και μηχανισμοί του συστήματος και μηχανισμοί προπαγάνδας.
«Είναι εθνικοσοσιαλιστές και έχουν διασυνδέσεις και στον υπόκοσμο» είπε η Αλ. Παπαρήγα καλώντας σε κοινωνική και πολιτική απομόνωση της «Χρυσής Αυγής», «αλλά όχι με την λογική των δύο άκρων», καθώς και σε τιμωρία για τις εγκληματικές της πράξεις.

Αναφορικά με το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι σε αυτό θα γίνει απολογισμός δράσης, προβλέψεις για τις εξελίξεις, σχεδιασμός για την δράση του κόμματος, θα εξαχθούν συμπεράσματα από την δράση του, ενώ θα υπάρξει και εκσυγχρονισμός του Προγράμματος καθώς από το 1996 που ψηφίστηκε έχουν συμβεί σοβαρές αλλαγές που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει αλλαγή προσώπων και τι θα επιθυμούσε η ίδια, η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι το Συνέδριο εκλέγει νέα Κεντρική Επιτροπή και αυτή αποφασίζει, επανέλαβε ότι «αλλαγή στρατηγικής δεν θα έχουμε, αλλαγή προσώπων μπορεί να έχουμε, αλλά όποιοι θεωρούν ότι αλλαγή προσώπων σημαίνει αλλαγή στρατηγικής του ΚΚΕ κάνουν λάθος.»
Κληθείσα να σχολιάσει «σχόλια του αστικού Τύπου για ‘πλατφόρμα’ του Γιώργου Μαρίνου στον ‘Ριζοσπάστη’ της Κυριακής», η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά που έγραψε στο άρθρο του, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «είναι η γραμμή του κόμματος.»
http://www.alterthess.gr/
Babushka
23-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template