Home » » Άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

akinita.jpgΤείνει προς κατάργηση η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που εφαρμόζεται από το 2008 και προστατεύει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης αν και την ίδια στιγμή από το υπουργείο Ανάπτυξης απορρίπτουν μία τέτοια κίνηση και ρίχνουν την ευθύνη στις τράπεζες, τις οποίες θεωρούν υπεύθυνες για διαρροές αναφορικά με τις συζητήσεις για την υπό κατάρτιση νομοθετική παρέμβαση.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση η εν λόγω κίνηση θα αποσυμπιέσει την αγορά ακινήτων ενώ οι τράπεζες θεωρούν ότι θα μπορούσε να γίνει σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων μειώνοντας την αντικειμενική αξία από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ και προβλέποντας προστασία για ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι , με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.​
132.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται λοιπόν να ζήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού καθώς το «πάγωμα», αν παρθεί τελικά η απόφαση, θα ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 για ακίνητα των οποίων η αντικειμενική αξία φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ.
http://www.alterthess.gr/

Babushka
19-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template