Home » , » Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!





Ανάμικτα τα συναισθήματα μετά τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, μπερδεμένες σκέψεις και γεγονότα που ο νους δεν μπορεί να συλλάβει.  Δεν ξέρω πια αν κανείς μπορεί να κατανοήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και πόσο μάλλον την αδυναμία ή μάλλον την ανυπαρξία της οποιασδήποτε πράξης αντίστασης.
Του Dr. Όου



Tον τελευταίο καιρό τα  γεγονότα στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την οικονομική κατάντια ,μας κατακεραυνώνουν καθημερινά και χωρίς έλεος, μόνο μέσα σε αυτή την εβδομάδα τα όσα συνέβησαν  σε κάνουν να σκέφτεσαι πόσο αρρωστημένη και οπισθοδρομική είναι η κοινωνία που ζούμε, καινούργιες εξαγγελίες και βάρβαρα μέτρα, τρομοκρατία, αποπροσανατολισμός, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις.
Δεν ξέρω αν τα γεγονότα στο Χυτήριο έκαναν και εσάς να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε μια χρονομηχανή και επιστρέψατε στο Μεσαίωνα, αλλά εγώ πραγματικά πίστευα πως από κάποια γωνία θα εμφανιστεί κόσμος κρατώντας  πιρούνες, ψαλίδες, γκασμάδες και άλλα αγροτικά εργαλεία μαζί με πυρσούς και θα έψαχναν μάγισσες για να τις πάνε στην ιερά εξέταση και στην πυρά.  Δεν μπορώ να εκλάβω κάπως αλλιώς την παρουσία γιαγιάδων με εικόνες της Παναγίας, παπάδες με σταυρούς και άλλα είδη θρησκόληπτων και  θρησκότυφλων που ψέλνουν μαζί με φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής έξω από ένα θέατρο εν έτη 2012. Η προσπάθεια φίμωσης μιας πολιτιστικής και πολιτισμικής έκφρασης από μια χειραγωγήσιμη, προβατοποιημένη και σκοταδιστική μερίδα κόσμου σε συνδυασμό την βοήθεια φασιστοειδών και αστυνομίας καταλύει οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας  . Πριν καν το έργο «ανέβει» στη σκηνή ήρθε αντιμέτωπο με τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, αφού αυτό δεν ήταν αρκετό μια μερίδα κόσμου από παραθρησκευτικές οργανώσεις με την συγκατάθεση και την συμπόρευση της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών  Ηλία Παναγιώταρου,  Γιώργου Γερμενή και  Χρήστου Παππά πολιόρκησαν, προπηλάκισαν, εξύβρισαν και απείλησαν συντελεστές, ηθοποιούς και απλό κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει την παράσταση. Ευτυχώς δηλαδή που οι Χριστιανοί είναι παιδιά του Θεού, πολιτισμένοι, διαβασμένοι, μορφωμένοι  και θα πάνε στον παράδεισο και δεν είναι σαν τους Μουσουλμάνους που για μια ταινία έκανα τόση φασαρία.. ο θρησκευτικός σκοταδισμός δεν γνωρίζει σύνορα. Η συνεχής επίθεση στην ελευθερία λόγου και έκφρασης σε μια φασίζουσα κοινωνία τρομάζει και σε κάνει να απελπίζεσαι, αλλά θεωρώ περισσότερο εξοργιστική την επίθεση και υβρεολόγια που εξαπέλυσε ο Ηλίας  Παναγιώταρος  και την ευκολία με την οποία Χρήστος Παππάς απελευθέρωσε προσαχθέντα μέσα από αστυνομική κλούβα, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση.  Μια παλιά συμμαχία βγαλμένη από τα σκονισμένα βιβλία της ιστορίας ¨Φασίστες-Αστυνομία-Εκκλησίαα¨. Ευτυχώς που εκεί στην Χρυσή Αυγή δεν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία, τον πόνο και τις δυσκολίες του κόσμου και πάνω απ όλα δεν κάνουν ψηφοθηρία για να αυξήσουν τα ποσοστά τους, εξάλλου είναι γνωστό πόσο ευσεβείς Χριστιανοί είναι, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «Καιάδας» κατά κόσμων Γιώργος Γερμένης, μπασίστας σε μπλακ μεταλ συγκρότημα που εμφανίζεται επί σκηνής έχοντας ζωγραφίσει πάνω του μια πεντάλφα και φωτογραφίζεται δίπλα σε αφίσες με τίτλο  «Corpus Christi», για τους αγγλομαθής παραθέτω μερικούς στίχους από τραγούδι του συγκροτήματος :
«In the deeps of hell
  He dwells in the flame
Laughing at the feeble souls
Of christian filth
All Hail Master Satan
Jesus cunt wide open
Pleased with his cross
Virgin Mary’s ass open
Fucked by Satan’s horn»
«Προσωπικά, αυτό που αντιπαθώ δεν είναι ο θεός, ο σύλλογος των οπαδών του είναι που δεν αντέχω με τίποτα.» K Lindberg

Ίσως για κάποιους αυτό το γεγονός για ακόμα μια φορά να είναι μεμονωμένο ή ασήμαντο, τότε επιτρέψτε μου να σας φέρω στη μνήμη τα σημαντικότερα  γεγονότα αυτής της εβδομάδας, την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα. Πολύς ντόρος για το τίποτα λένε κάποιοι αλλά το σημαντικότερο δεν είναι πως ο νέος δικτάτορας της Ευρώπης μας έκανε την τιμή να έρθει να δεί τα χωράφια του αλλά πως ο κόσμος εξακολουθεί να σκύβει το κεφάλι και να ανέχεται τις καρπαζιές.
Η νέα Χούντα που βιώνουμε αρχίζει σιγά σιγά  να ξεσκεπάζεται ή μάλλον κουράστηκε να κρύβεται και ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το υποτιθέμενο εκλαϊκευμένο και εκδημοκρατισμένο προσωπείο της.
Όλα ξεκίνησαν μέσα στο σαββατοκύριακο όταν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕξαθλίωσης άρχισαν να χύνουν το δηλητήριο του φόβου και της τρομοκρατίας ενημερώνοντας άμεσα και έγκυρα τους κολλημένους στους δέκτες τους τηλεθεατές πως οι δυνάμεις καταστολής-τρομοκρατίας και φίμωσης  που θα διατεθούν  για την προστασία της τάξης, της ειρήνης, της δημοκρατίας και του κώλου της Μέρκελ  θα ανερχόταν σε 7000 αστυνομικούς  ( και θα ενισχύονταν και από την περιφέρεια), ομάδες Δίας, ομάδες Ζ, κάγκελα και φράχτες γύρων από το κοινοβούλιο, υδροφόρες με κανόνι νερού για την διάλυση πορειών και πάνω απ’ όλα προληπτικές συλλήψεις (γιατί όλοι είναι ένοχοι). Όπως είναι λογικό ο κόσμος άρχισε να τρομάζει, αλλά θα μου πείτε αυτά τα έχουμε ξαναδεί και τα έχουμε ξαναζήσει, οπότε ο αγανακτισμένος κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους με σκοπό να αγωνιστεί και να διεκδικήσει, γιατί όπως και να έχει χαμένη μάχη είναι μόνο η μάχη που δεν έχει δοθεί.
Σαν άλλη Χούντα θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε προσπάθεια εναντίωσης και αντίστασης (μην χαλάσουμε και το προφίλ μας στην Ευρώπη) ανακοινώνει την Δευτέρα ότι την ημέρα επίσκεψης της Μέρκελ απαγορεύεται οποιαδήποτε πορεία, συνάθροιση ή συγκέντρωση, κλειστό θα παρέμενε το μετρό σε πολλά σημεία και πολλά σχολεία θα παρέμεναν κλειστά , όποιος παρέβαινε τις ρητές αυτές  εντολές θα συλλαμβανόταν. Αν αυτό δεν λέγεται Χούντα τότε τι περιμένεις να δεις;; Τα τανκς έξω από το σπίτι σου;;
Ξημερώνοντας  Τρίτη ο μηχανισμός εξευτελισμού, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού, μερικοί το λένε και τηλεόραση, είχε καταφέρει αυτό που το σύστημα ήθελε, να κλειστεί ο κόσμος σπίτι του, να μην βγει στους δρόμους και να μην αγωνιστεί. Για κακή τους τύχη μεγάλη μερίδα τους κόσμου (μικρή για τα δεδομένα και την συγκυρία) αντιτάχθηκε, συγκροτήθηκε και βγήκε στο δρόμο να φωνάξει. Το Σύνταγμα ήταν γεμάτο και στα μάτια του κόσμου έβλεπες τα ανάμικτα συναισθήματα.
Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί ήταν φοβισμένος και ήξερε ή μάλλον φοβόταν την πιθανότητα δημιουργίας αναταραχών αλλά δεν έκανε πίσω, σε κάθε ήχο πιθανής έκρηξης όλοι έψαχναν  την περιοχή από την οποία προερχόταν ο ήχος αλλά δεν έφευγε.
Οι οργανώσεις, κόμματα και λοιποί φορείς και συγκροτημένα μπλοκ που βρίσκονταν στον χώρο του Συντάγματος φάνηκαν για ακόμα μια φορά ανάξιοι των περιστάσεων, στον φόβο δημιουργίας αναταραχών και μάλλον θέλοντας να προστατεύσουν τον κόσμο τους αποχώρισαν από το Σύνταγμα. Η Αριστερά αποχωρεί, η αναρχία το ίδιο, το ΚΚΕ κάνει περατζάδα και εξαφανίζεται, στον χώρο της πλατείας παραμένει μόνο απλός κόσμος, όλοι αναρωτιούνται γιατί οι υπόλοιποι αποχωρούν (κατ εμέ υποχωρούν) και οι μπάχαλοι ξεκινούν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ.
Απολογισμός..;;   
Περίπου 220 προσαγωγές και 24 συλλήψεις, τι μπορεί να σημαίνει αυτό..;;
Τίποτα περισσότερο από το ότι ο καπιταλισμός έχει πια αναπτύξει στο έπακρο του τρόπους καταστολής του οποιουδήποτε κινήματος, τόσα χρόνια μπορούσε να παραπλανεί, να κατευθύνει και να χειραγωγεί τις μάζες με το χρήμα, τώρα που ο λαός αντιστέκεται και εξεγείρεται χρησιμοποιεί τον φόβο και την αστυνομία. Όταν η τηλεόραση δεν μπορεί να κατευθύνει αναλαμβάνει δράση η αστυνομία έχοντας στην κατοχή της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


Όταν ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί ΜΑΤ που φορούν πανοπλίες, δακρυγόνα και άλλα χημικά, μηχανές, μηχανάκια, μοτοσικλέτες, ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα πώς το κίνημα θα έρθει σε ρήξη..;; Πως θα κάνει την ανατροπή;;   Με μπλοκ τα οποία είναι αδύναμα, ανέτοιμα και ανοργάνωτα, με μεμονωμένα άτομα που πετούν  πέτρες και μολότοφ και  ως καταπολέμηση των δακρυγόνων μαλοξ..;;  Με την διάσπαση του κινήματος στο δίπολο φασίστες και πολιτικοί όταν ο φορέας και η πηγή είναι ο ο ίδιος;; Η αντιμετώπιση του εχθρού με πεπαλαιωμένες τακτικές σε στήνουν στον τοίχο.
Χωρίς οργάνωση, αλληλεγγύη και συμπόρευση δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.  Αν δεν οργανωθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές. Αν θέλουμε να ρίξουμε τον καπιταλισμό  δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, κάτω από την σκεπή της οργάνωσης και του κοινού σκοπού θα βαδίσουμε μαζικά και συντεταγμένα, κανένας για την πάρτη του αλλά όλοι για όλους.
Μη βαδίζεις μπροστά μου, μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου & γίνε ο σύντροφός μου.

 




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template