Home » » Χαλυβουργία Βόλου, οι εργάτες θέλουν μείωση μισθών !

Χαλυβουργία Βόλου, οι εργάτες θέλουν μείωση μισθών !

Αυτή η παράλογη απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία των εργαζομένων και παρά την αντίθετη άποψη που είχε το ΔΣ του σωματείου.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/10) το μεσημέρι η συνέλευση των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου για να συζητηθεί η στάση του σωματείου σχετικά με τις μειώσεις μισθών που έχει προτείνει η εργοδοσία.
Το ΔΣ του σωματείου έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα αν οι εργάτες δέχονται ή όχι την πρόταση Μάνεση για μείωση κατά 18% των μισθών τους και μάλιστα με κλειστή κάλπη τη στιγμή που υποτίθεται ότι το ΔΣ είχε ομόφωνα δηλώσει με ανακοίνωσή του ότι δεν αποδέχεται καμιά μείωση μισθών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέλευση περίπου 170 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της μείωσης των αποδοχών τους και περίπου 100 κατά.
Το ΔΣ σκέφτεται μάλιστα να παραιτηθεί (αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί….) γιατί είναι σε δυσαρμονία με τη βούληση των εργατών…..Το πιθανότερο όμως είναι όχι, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του Μάνεση σε συνεργασία με το ΔΣ, ανταλλάσοντας μεταξύ τους ευχές για καλή μείωση μισθών….
Η σημερινή ψηφοφορία είναι ταφόπλακα για τους μισθούς σε όλο το κλάδο του μετάλλου, τουλάχιστον στην περιοχή.
Η μεθόδευση της εργοδοσίας σε συνεργασία με το ΔΣ του σωματείου να θέσει το ερώτημα στους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν μια ηγεσία για να τραβήξει οποιοδήποτε αγώνα, ώθησε, εκτός από τους δηλωμένους εργοδοτικούς του Μάνεση, μια μεγάλη ομάδα εργατών ψήφισε τη μείωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων γνωρίζοντας ότι με τη παρούσα ηγεσία είναι αδύνατον να διεξαχθεί οποιοσδήποτε πραγματικός αγώνας.
Τώρα το ΔΣ όπως και το ΕΚΒ μπορούν να νίψουν τα χέρια τους και να πουν, όπως και πέρυσι όταν οι συνάδελφοί τους στον Ασπρόπυργο απήργησαν, ότι οι εργάτες ψήφισαν δημοκρατικά……
Το ΔΣ του σωματείου της Χαλυβουργίας, όπως κι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΜΕΤΚΑ που είχαν θέσει σε ψηφοφορία τη διαγραφή των τριών επαναπροσληφθέντων εργατών από το εργοστασιακό σωματείο, ακολουθούν κατά πόδας το ΕΚΒ με το οποίοι πλέον κωλοτρίβονται οι αριστεροί φίλοι του.
Μπροστά οι πουλημένοι, πίσω οι αριστερές δυνάμεις.
Αυτός είναι ο λόγος των ανεξάρτητων απεργιακών συγκεντρώσεων τις οποίες με επιμέλεια πουλημένοι συνδικαλιστές και αριστερά δεκανίκια θέλουν να διεμβολίσουν.
Ενόψει δε των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και το συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν αποκλείεται να δούμε όλες αυτές τις συμμαχίες που θα δούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι ώρα για να χαθεί κανένα ψηφαλάκι;
Μέσα όμως στους εργάτες υπάρχει πλέον μια μειοψηφία που πρέπει να βρει μια ταξικά ανεξάρτητη φωνή από το Μάνεση και τη σημερινή διοίκηση που πάει αγκαζέ μαζί του.
http://ergatis.wordpress.com 

Babushka
27-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template