Home » » ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί-επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι κατέκλυσαν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας , σε μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που εξελίχθηκαν σε εντυπωσιακές πορείες!

Η απεργιακή κινητοποίηση της 18/10 σημείωσε από το πρωί της Πέμπτης εξαιρετική επιτυχία σε όλους τους χώρους δουλειάς εργοστάσια και υπηρεσίες, δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα.
Εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών, είναι και η επιτυχία της απεργίας στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα με πλήθος εμπορικών καταστημάτων να έχει κατεβάσει ρολά.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι από το πρωί της Πέμπτης 18/10 απεργούν από κοινού και συγκροτούν μέτωπο που πλημμυρίζει τους δρόμους ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και ο επαγγελματο-βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος της χώρας.
Αυτή η μεγάλη συμμαχία όσο στερεώνεται,βαθαίνει και αγκαλιάζει και την ελληνική αγροτιά, με κοινούς αγώνες και κοινό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για μια γρήγορη ανατροπή και μια θετική προοπτική για τη χώρα.
Την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο ελληνικός λαός σε ένα ενιαίο παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο στέλνει μήνυμα κατά των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, με δυναμικές, αγωνιστικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.
Στην συγκέντρωση και στην πορεία στο Σύνταγμα συμμετείχαν και Βέλγοι μεταλλωρύχοι σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης αλλά και για να τονιστεί η ανάγκη πανευρωπαϊκού ξεσηκωμού των λαών ενάντια στις πολιτικές των ευρωπαϊκών οικονομικο-πολιτικών ελίτ, οι οποίες οδηγούν τους λαούς στην φτωχοποίηση και ενισχύουν τα κέρδη του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου.
                                        
Εν τω μεταξύ, διαδηλωτές της ΠΟΕ ΟΤΑ σκαρφάλωσαν στο φράχτη επί της Βασιλίσσης Σοφίας και κρέμασαν σημαίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενώ άλλοι κόλησαν πάνω του χαρτιά που γράφουν "Μένουμε Σύνταγμα".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα παρών είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Α.Τσίπρας χαρακτήρισε ως «σύντομο ανέκδοτο» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα.
Στη συνέχεια ο Α.Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην τρόικα τονίζοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζει θέατρο διαπραγμάτευσης σε ψηφισμένα μέτρα για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έχει συμφωνήσει σε όλα».
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σύνταγμα όπου παρέμειναν για ώρα οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Kαι στη σημερινή κοινητοποίηση, η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε το «παρών», δηλώνοντας:
«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή, λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΕΣ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ" ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες αναίτιες "προληπτικές" προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην διασταύρωση Γ' Σεπτεμβρίου και Σολωμού, ενώ ακολούθησαν αρκετές ακόμα.
Στο μεταξύ, έξω από τη Βουλή βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη,  στήθηκε ο φράχτης και τα σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν και οι λεγόμενες αύρες (ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού)!!
Κλειστός ήταν για το κοινό ο Εθνικός Κήπος. Κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΡΙΨΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!
ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
Τα ΜΑΤ, σε διατεταγμένη υπηρεσία και βάσει προκλητικού σχεδίου, εξαπέλυσαν έναν αδίστακτο πόλεμο βίας και χημικών, προκειμένου να διαλύσουν μια μεγαλειώδη ειρηνική λαοθάλασσα. Αξιοποιώντας και τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων "κουκουλοφόρων", προχώρησαν σε προσχεδιασμένη και εκτεταμένη  ρίψη  δακρυγόνων και πέτυχαν να "αδειάσουν" την πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές.
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν με κατεύθυνση προς το Μοναστηράκι και παρέμειναν στις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας , Μητροπόλεως και Σταδίου.
Αρκετοί ειρηνικοί διαδηλωτές στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν στην Ερμού,την Καραγιώργης Σερβίας και την Σταδίου όπου οι δυνάμεις καταστολείς πραγματοποίησαν νέες καταδρομικές επιθέσεις και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.Ο κύριος όγκος της πορείας, μάλιστα, εγκλωβίστηκε στη Σταδίου!
Αρκετοί απ' αυτούς, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, προπάθησαν να επιστρέψουν στην πλατεία και δεν κάμφθηκαν από την άγρια αστυνομική επίθεση. 
Τα επεισόδια και οι σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών ξεκίνησαν όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να αποκλείσουν την οδό Βασ. Γεωργίου και να μην επιτρέψουν στην πορεία να περάσει, σπάζοντάς τη ουσιαστικά στα δύο!
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους διαδηλωτές και βίαιες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών και βοβμίδων κρότου λάμψης μέσα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι διαδηλωτές που παρέμεναν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος άρχισαν να τρέχουν προς τα γύρω στενά για να προφυλαχθούν.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε αρκετές επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» της πλατείας, καθώς οι διαδηλωτές επέμεναν να επιστρέφουν παρά το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς είχαν αποκλειστεί από τα ΜΑΤ στη Μητροπόλεως και την Ερμού. Οι προσαγωγές διαδηλωτών από την αστυνομία μέχρι τη διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ξεπέρασαν τις 50!

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που ολοκληρωνόταν η μεγαλειώδης πορεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεκρός είναι 65χρονος ναυτεργάτης ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ. Αιτία του θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς, η οποία, ενδεχομένως, να προκλήθηκε από την εκτεταμένη ρίψη χημικών. Ο διαδηλωτής, του οποίου είναι σοβαρή η καταστάση, νοσηλεύεται τον Ευαγγελισμό αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα στο κεφάλι και τα άκρα.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και διαδήλωσαν κατά των νέων οικονομικών μέτρων με βασικό σύνθημα «φτάνει πια».
Παράλληλα τα περισσότερα καταστήματα έμειναν κλειστά, καθώς επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυναν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕΕ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, που εξελίχθηκε σε μαζική πορεία.
Στην ίδια πορεία προστέθηκαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν προσυγκέντρωση στην Καμάρα. Στην κεφαλή της πορείας ΕΚΘ-ΕΔΟΘ τέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματα τους που στη διάρκεια της διαδρομής έβαζαν σε λειτουργία τις σειρήνες.
Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τα ασθενοφόρα περικύκλωσαν το κτήριο. Ένα μέρος των διαδηλωτών πέταξε σακούλες με σκουπίδια έξω από την είσοδο του υπουργείου.
Το "παρών" έδωσαν εργαζόμενοι στους Δήμους, σε υπό ιδιωτικοποίηση εταιρίες (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ), εργολαβικοί εργαζόμενοι στη καθαριότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί και φοιτητές.
Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους η οποία κατέληξε στην οδό Τσιμισκή, έξω από τα καταστήματα Notos Galleries, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία.
Επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, ιδιοκτήτες ταξί και περιπτέρων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προσχωρήσουν σε νέα από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε 24ωρη απεργία και θα ξαναπιάσουν το τιμόνι στις 5 αύριο το πρωί.
ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Με προσυγκεντρώσεις σε περιφερειακά σημεία του Ηρακλείου από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους ξεκίνησαν οι σημερινές κινητοποιήσεις στην πόλη και συνεχίστηκαν με πορεία από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ και μηχανοκίνητες πορείες στους κεντρικούς δρόμους, οι οποίες κατέληξαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο. Εκπρόσωποι φορέων της πόλης έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (παλιά Περιφέρεια Κρήτης στο λιμάνι).

Πολλές εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στις πορείες που ξεκίνησαν από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την πλατεία Ελευθερίας, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να αποκλειστεί η πρόσβαση για τα οχήματα στο κέντρο του Ηρακλείου.


ΠΑΤΡΑ
Η αχαϊκή πρωτεύουσα, για ακόμα μία φορά, συμμετείχε ενεργά στις πανελλαδικές και παλλαϊκές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της απεργίας που εξαγγέλθηκε για την Πέμπτη 18/10.
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας «νεκρώνει», εκδηλώνοντας την αντίθεσή του στις απαράδεκτες και σφαγιαστικές μνημονιακές πολιτικές για τα λαϊκά στρώματα, ενώ στην απεργία συμμετέχουν γιατροί (νοσοκομείων και ΙΚΑ), δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες και ιδιοκτήτες ταξί, που τραβούν χειρόφρενο από σήμερα στις 05.00 το πρωί και για 24 ώρες.

Το ΠΑΜΕ έδωσε «ραντεβού» στην πλατεία Γεωργίου, ενώ Εργατικό Κέντρο και τα συνδικάτα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ο Σύλλογος κάλεσε τους καταναλωτές να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ).


Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βιοτέχνες και επαγγελματίες έλαβαν μέρος μαζικά στην απεργία.


Οι έμποροι μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες στις 11.00 συγκεντρώθηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, και επέδοσαν το ψήφισμά τους στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια.


ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Ο Σύλλογος Ενοικιαστών Περιπτέρων Πατρών «Οι 3 Ιεράρχες» κάλεσε τα μέλη του να λάβουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Οι μηχανικοί, εκτός από τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία, αποφάσισαν την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας, αποχή όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ από όλες τις επιτροπές, συμβούλια, εκπροσωπήσεις της χώρας.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Απέχουν από χθες και μέχρι αύριο οι δικηγόροι της Πάτρας και όλης της χώρας.

ΣΕΡΡΕΣ
Στις Σέρρες περισσότεροι από 3.000 απεργοί ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους στο κέντρο της πόλης.
Στην ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε, με έντονη την παρουσία αστυνομικής δύναμης, συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, η ομοσπονδία εμποροβιοτεχνών, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί φορείς, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι πυροσβέστες, οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, περιπτερούχοι, εκπρόσωποι και μέλη της ένωσης εστιατορίων και μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Κλειστά παραμένουν από το πρωί όλα τα εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες και καφε-μπαρ, παραλύοντας την κίνηση στην πόλη των Σερρών.
ΧΑΝΙΑ
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν και τα Χανιά, με τους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συνδικάτων και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία , αλλά, και στα δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν. Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ήταν να μην περάσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα και η συγκυβέρνηση , αίτημα το οποίο εκφράστηκε και με τα ψηφίσματα των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.
Το πρώτο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 και ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους των Χανίων.
Ακολούθησε το συλλαλητήριο που οργάνωσε Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία δικαστηρίων και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έξω από τα οποία εργολήπτες δημοσίων έργων είχαν παρατάξει μηχανήματα έργων.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.
Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Χανίων καθώς και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς ήταν κλειστά, ενώ, κλειστά παρέμειναν και τα φαρμακεία.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς, οδηγοί ταξί, ενώ, στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί τα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία.
ΠΥΡΓΟΣ

Στην κεντρική πλατεία Πύργου συγκεντρώθηκαν οι απεργοί της Ηλείας έπειτα από καλέσματα των Εργατικών Κέντρων Πύργου και Αμαλιάδας, των εμπορικών συλλόγων του νομού, που είναι οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου, Αμαλιάδας, Κατακόλου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων, Βάρδας, Λεχαινών, Ανδραβίδας, Γαστούνης, Βαρθολομιού, Κυλλήνης, της ΟΕΣΗ, της ΟΕΒΕ, του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος του Νομού Ηλείας «Διόνυσος», του Συλλόγου Κομμωτών, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, ο Σύλλογος Κρεοπωλών, ο Σύλλογος Αρτοποιών.



Στη συγκέντρωση , έπειτα από πορεία, έφθασαν και απεργοί της ΕΛΜΕ Ηλείας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της ΔΟΥ Πύργου, που πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο Διοικητήριο.


ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Τα ταξί της Ηλείας τράβηξαν χειρόφρενο, συμμετέχοντας στη σημερινή απεργία.

Αφού έκαναν πορεία στους δρόμους του Πύργου, στάθμευσαν τα οχήματά τους στην οδό Πατρών, δίπλα στην κεντρική πλατεία Πύργου και συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε.



Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

«Την 18/10/2012 και ώρα 11.00 να είμαστε όλοι στο Δημαρχείο (πλατεία Πύργου) και στη συνέχεια να κλείσουμε όλοι μαζί τον δρόμο κάτω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου - Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας (Ο.Ε.Σ.Η) (Πατρών 12-14). Να είμαστε δυνατοί για να τους αντιμετωπίσουμε» αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μεγαλιώδης κινητοποιήσεις στο Νομό Τρικάλων. Τα καταστήματα της πόλης αλλά και της Καλαμπάκας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι έμποροι κατεβαίνουν μαζικά στην Αθήνα για διαδήλωση. Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι και δικαστές, ενώ απεργούν οι γιατροί. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς απεργούν οι πράκτορες. Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία, ενώ διαμαρτύρονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Τρικάλων για τα νέα «λουκέτα» που έρχονται στα σχολεία του νομού. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι καθώς και οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους.

Σε επίπεδο Νομού Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πρώτη στις 10.00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με πορεία στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους και επίδοση ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη και η δεύτερη την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Προηγήθηκε προσυγκέντρωση (09.30 π.μ.) της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» έξω από τα δικαστήρια.


Στις 12.00 το μεσημέρι, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων (ΕΛΜΕΤ) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πλατεία Ο.Τ.Ε.), μετά την εντολή του υπουργείου προς τους διευθυντές Εκπαίδευσης για νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στον νομό.


Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι Τρικαλινοί έμποροι, κλείνοντας τα καταστήματά τους και μεταβαίνοντας παράλληλα στην Αθήνα για το πανεμπορικό συλλαλητήριο.


ΡΟΔΟΣ
Στη Ρόδο μεγάλη  πορεία του ΠΑΜΕ πραγματοιήθηκε, η οποία ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε και η πορεία του Εργατικού Κέντρου. Οι δύο πορείες συγκλίνουν προς την πλατεία Δημαρχείου.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και απεργία  στις 14 Νοεμβρίου κατά της λιτότητας, πρωτοστατούντων των χωρών που «γονατίζουν» από τα Μνημόνια αποφάσιασαν χθές αργά το βράδυ τα πανευρωπαϊκά συνδικάτα.
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

πηγή: iskra.gr  
Babushka
18-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template