Home » » Καταγγελία: Επίθεση στο ιστιοφόρο Estelle σε διεθνή ύδατα

Καταγγελία: Επίθεση στο ιστιοφόρο Estelle σε διεθνή ύδατα


Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας οι πέντε Έλληνες πολίτες, ανάμεσά τους και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο «Εστέλ».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ελληνικού τμήματος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι Έλληνες ακτιβιστές να επιστρέψουν με την επόμενη πτήση, η οποία φθάνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 3:30 το απόγευμα.
Εν τω μεταξύ, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ αναφέρει ότι οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους σε οκτώ ακτιβιστές, πέντε Έλληνες, δύο Ισπανούς και έναν Ιταλό.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για τρεις υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».
Το πλοίο οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι του Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όπου πλήρωμα και επιβαίνοντες κρατήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.
Στο υπό φιλανδική σημαία «Εστέλ», που κατευθυνόταν προς τη Γάζα στα πλαίσια επιχείρησης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», επέβαιναν 30 συνολικά ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί, ανάμεσά τους και μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr

00:11 Φωτογραφία του  Estelle στο λιμάνι Ashdod


00:03 Φωτογραφίες αλληλεγγύης από το λιμάνι της ΓΑΖΑΣ


22:55 : Κατέπλευσε το στο λιμάνι του Ασντόντ.
...................................................................................................  

21:38 To πλησιάζει το λιμάνι του Ασντόντ. Σύντομα θα καταπλεύσει.  
...................................................................................................

20:23 Το Estelle θα φθάσει στο λιμάνι Ασντότ, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, στις 9.15 ώρα Ελλάδας (8.15 ώρα Ισραήλ).
....................................................................................................

19:40Επίθεση έχει δεχτεί το site Ship to Gaza´s Estelle. Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια στιγμη που ο το Estelle δεχόταν επίθεση από τον ισραηλινό στρατό ο διαδικτυακός τόπος  , shiptogaza.se στοχοποιήθηκε με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί για αρκετές ώρες. Το Καράβι για την Γάζα σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναφέρει το γεγονός στην αστυνομία.
...................................................................................................

17:18 Βλάβη στο Estelle: Μετά από αυτήν την εξέλιξη το σκάφος αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι Ασντόντ αργά το βράδυ, γύρω στις 11.00 μ.μ. Εκεί θα περιμένει ο έλληνας πρέσβης, κ. Λουκάκης, ενώ στη συνέχεια οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην πόλη Χολόν, όπου -όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός- θα ανακριθούν. Αύριο αναμένεται να μεταφερθούν στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να αποχωρήσουν αεροπορικώς από το Ισραήλ. 
...................................................................................................

16:45 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού , οι ακτιβιστές θα ανακριθούν από αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης όταν φθάσουν στο λιμάνι. Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες οι ακτιβιστές θα κληθούν να υπογράψουν ότι επιχείρησαν παράνομη είσοδο στο Ισραήλ και θα απελαθούν.

13:00 Αναμένεται να φτάσουν στο Ashdod γύρω στις 4 το απόγευμα.

12:50
Αυτή τη στιγμή οδηγούνται οι επιβάτες του Estelle στο Ashdod.

12:00
Σύμφωνα με τον Drod Feiler, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη
 ................................................................................................
Γάζα-Σουηδία", το Estelle δέχτηκε επίθεση στις 10:15CET (11:15 ώρα Ελλάδας). Πέντε ή έξι σκάφη του ναυτικού περικύκλωσαν το Estelle. Στρατιώτες, φορώντας μάσκες προσπαθούν να ανέβουν στο πλοίο. Η επίθεση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα (στίγμα: Ν31 25 Ε033 45)
Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί και καθώς το Estelle έπλεε σε διεθνή ύδατα 17 ναυτικά μίλια βόρεια του Al Arish της Αιγύπτου και 30 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του ιστιοφόρου, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο ESTELLE. Από τις 11:40, οπότε και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Dror Feiler, κάθε επικοινωνία είναι αδύνατη και έχει διακοπει. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι το Estelle αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Ashdod και αναμένεται να φθάσει στις 4 μμ τοπική ώρα. Η ελληνική πρεσβεία εκεί έχει ενημερωθεί και εκπρόσωπος της μετακινείται στο Ashdod.
 
Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την παράνομη ισραηλινή επίθεση και κατάληψη του ESTELLE στα διεθνή ύδατα, όπου για άλλη μια φορά το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως τραμπούκου και χωροφύλακα της περιοχής. Η πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από 8 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό στην πολιορκημένη Γάζα, δείχνει για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο του σιωνιστικού απαρτχάιντ.

 Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 30 άτομα, εκ των οποίων 5 Έλληνες:
 
ñ  Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
ñ  Δημήτρης Κοδέλας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
ñ  Βαγγέλης Πισσίας (συντονιστής αποστολής)
ñ  Λουκάς Σταμέλλος (μέλος Γραμματείας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”)
ñ  Μιχάλης Τικτόπουλος (μέλος Γραμματείας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”)
 
Συνολικά 5 ενεργά μέλη εθνικών Κοινοβουλίων επιβαίνουν στο Estelle (Ελλάδα (2), Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία) καθώς και ένα τέως μέλος του Καναδικού κοινοβουλίου.
http://www.shiptogaza.gr/


9:43 @ToSofoPaidi N 31 27 E 33 27 το τελευταιο στίγμα από το πριν περίπου 25 λεπτά 
..................................................................

8:52 Palestinians here at a press conf wait for the Estelle

 
7:38 Λουκάς Σταμέλλος | Ανταπόκριση από το Estelle | 20-10-2012 | 7:18 
 ..................................................................

7:30 Υπάρχουν 6 Ισραηλινά σκάφη μπροστά από το οποίο έχει περικυκλωθεί από δελφίνια. Τα 6 Ισραηλινά σκάφη είναι σε μεγάλη απόσταση.
..................................................................
RT : 6 Israeli ships ahead at some distance from , which is now surrounded by dolphins via
 ..................................................................
Στη 01:20 τοπική ώρα Ελλάδας ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από το ESTELLE ότι ακολουθείται από 6 πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ.

Από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στο ESTELLE κατά την διάρκεια της νύχτας. Η θέση του ESTELLE είναι τώρα 31.42 Α 32.49 με πορεία 135ο και σε απόσταση 85 ν.μ. από τα παράλια της Γάζας.
Babushka
20-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template