Home » » "Αδύνατη" χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των ΤΕΙ από το 2013 οι πρυτάνεις

"Αδύνατη" χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των ΤΕΙ από το 2013 οι πρυτάνεις

tei_thessalonikis.png«Η συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την αρχή του 2013 είναι απόλυτα αδύνατη», διαμηνύουν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ολοκληρώνοντας την έκτακτη σύνοδό τους, αργά χθες το βράδυ.
Η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε κυρίως στο κρίσιμο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι των ΤΕΙ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν «να γίνει στις Κοινότητές μας αποδεκτός ο διαχωρισμός στα χαρακτηριστικά των ΑΕΙ μεταξύ Επιστήμης και Τεχνολογικής γνώσης» και εκτιμούν ότι απαιτείται ένας χρόνος, και όχι δύο μήνες, για να γίνει μια ορθολογική διαδικασία αναδιάταξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέφρασαν την αγωνία τους για τις απειλούμενες, όπως τονίζουν, νέες περικοπές στους πόρους για το οικονομικό έτος 2013.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου, κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση κατά 50% στους τακτικούς προϋπολογισμούς, με δεδομένη την περικοπή κατά 53% κατά τα τελευταία δύο έτη και για μείωση κατά 90% στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά την περικοπή κατά περίπου 70%, αθροιστικά τα τελευταία τρία έτη, με παράλληλη αύξηση των φοιτητών.
http://www.alterthess.gr/

Babushka
30-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template