Home » » Το Ισραήλ σφυροκοπεί την Γάζα για 3η ημέρα

Το Ισραήλ σφυροκοπεί την Γάζα για 3η ημέρα

Ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα δολοφόνησε τον Άχμαντ Σαϊντ Χαλίλ Αλ Τζααμπάρι, τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή στη Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη και από τότε ξεκινησε η αιματοχυσία στην Γάζα. Ο Αλ Τζααμπάρι ήταν γνωστός ως ο ανώτατος διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Κασάμ.
gazabombardismos.jpgΟ Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα ισραηλινά εδάφη ενώ το Ισραήλ πραγματοποιεί από την Τετάρτη βομβαρδισμούς κατά των Παλαιστινίων με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 19 και τους τραυματίες τους 250 σύμφωνα. Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν περιοχές εντός και εκτός της Γάζας με τις φωτογραφίες που δείχνουν τραυματισμένους και νεκρούς αμάχους μεταξύ αυτών και παιδιά να είναι φρικιαστικές.
Πάνω από 130 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί εντός και εκτός της πόλης της Γάζας σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι περισσότερες παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις απαντούν στην μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες ρουκέτες και πυραύλους που εκτοξεύονται προς το Ισραήλ.
 
 Ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ Αμπού Άχμαντ δήλωσε ότι οι μαχητές της διατάχθηκαν να απαντήσουν σκληρά στη δολοφονία του Αλ Τζααμπάρι. Είπε ότι όλες οι ένοπλες οργανώσεις των παλαιστινιακών παρατάξεων ήταν σε κατάσταση συναγερμού. «Το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Γάζα και έχουν την ευθύνη για τις συνέπειες».
 
Eν τω μεταξύ τα Ηνωμένα Έθνη συνεδρίασαν  αργά το βράδυ της Τετάρτης σε μία κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη σύσκεψη 90 λεπτών αποφασίζοντας τελικά να απέχουν από οποιαδήποτε άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα. Λίγο πριν τη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα ενώ φύλλα πορείας σε 16.000 εφέδρους ξεκίνησε να στέλνει ο ισραηλινός στρατός. 
 
Τέλος ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει την επίθεση στη Γάζα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.
 
Στην Γάζα ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου
 
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ έφθασε στη Λωρίδα της Γάζας από το πέρασμα της Ράφα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Παλαιστίνιους. 
 
Το Ισραήλ δεσμεύθηκε για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης, εάν όπως ανέφερε ο Ισραηλινός εκπρόσωπος σταματήσουν οι παλαιστινιακές επιθέσεις.
 
Συγκέντρωση ενάντια στη νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα 
 
Σήμερα στις 5 μ.μ. διοργανώνεται στην ισραηλινή πρεσβεία συγκέντρωση ενάντια στη νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.
 
"Το ισραηλινό απαρτχάιντ προχώρησε σε μια νέα ξεδιάντροπη επίθεση στην μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή του κόσμου, τη Λωρίδα της Γάζας. Σαν να μην έφτανε η συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, ο παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, οι σχεδόν καθημερινές εισβολές με τεθωρακισμένα άρματα μάχης και μπουλντόζες, οι επιθέσεις από θάλασσα και στεριά στους ψαράδες, οι πρόσφατες δολοφονίες όχι απλώς αμάχων αλλά και παιδιών, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής προχωρούν σε μια νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση έχοντας το θράσος να μιλούν για άμυνα" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Ιντιφάντα.
 
"Είναι προφανές ότι η ισραηλινή ηγεσία δολοφονώντας τον επιχειρησιακό αρχηγό της μεγαλύτερης ένοπλης οργάνωσης της παλαιστινιακής αντίστασης, επέλεξε για τους δικούς του γεωπολιτικούς ή και εσωτερικούς λόγους να ανοίξει έναν νέο κύκλο σφαγών στη συγκεκριμένη συγκυρία. Η εν ψυχρώ δολοφονία του ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι, του ανθρώπου που, όπως παραδέχονται και ισραηλινοί δημοσιογράφοι, τα τελευταία χρόνια έχει σφραγίσει τις όποιες προσπάθειες έντιμης συνεννόησης, από την περυσινή ανταλλαγή κρατουμένων μέχρι τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση κάθε φορά που αναζωπυρώνονταν οι εχθροπραξίες στη Γάζα, αποδεικνύει ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος που υπάρχει για να κάνει πολέμους" τονίζει.
 



 
Πληροφορίες από: Deutsche Welle, alfavita.gr, Σύλλογος Ιντιφάντα
 http://alterthess.gr/
 
Babushka
 16-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template