Home » » Οβίδες ισραηλινού τανκ σκοτώνουν 4 και τραυματίζουν 30 Παλαιστίνιους στη Γάζα

Οβίδες ισραηλινού τανκ σκοτώνουν 4 και τραυματίζουν 30 Παλαιστίνιους στη Γάζα


alt
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, της Κυριακής προς τη Δευτέρα, αρκετές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 4 νεκροί και πάνω από 25 τραυματίες, με 10 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρις στιγμής απολογισμός του ισραηλινού χτυπήματος με οβίδες που έπληξαν τελετή πένθους στη γειτονιά Αλ Σουτζάιγια, στην ανατολική πλευρά της Πόλης της Γάζας. Πρόκειται για ένα από τα πιο αιματηρά χτυπήματα των τελευταίων μηνών.

Άλλα 4 άτομα αναφέρεται ότι έχουν τραυματιστεί ανατολικά του Χαν Γιούνις.
Το Ισραήλ από την πλευρά του λέει ότι αντιαρματικός πύραυλος  εκτοξεύθηκε κατά περιπόλου στον φράχτη που βρίσκεται στην πράσινη γραμμή που οριοθετεί τη Λωρίδα της Γάζας. Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ τόσο η Χαμάς όσο και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης δήλωσαν ότι εκτόξευσαν τέσσερις αυτοσχέδιες ρουκέτες σε κοινότητες κοντά στην πράσινη γραμμή και κατά των ισραηλινών πόλεων Σντερόντ και Νετιβότ.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης βίας στις μεθοριακές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Την περασμένη Πέμπτη σκοτώθηκε ο 13χρονος Χαμίντ Αμπού Ντάκα όταν ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο σπίτια και φάρμες ανατολικά του Χαν Γιούνις.
Την Τρίτη, τρεις  Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Μια μέρα νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτώσει 20χρονο Παλαιστίνιο με διανοητικά προβλήματα που είχε πλησιάσει τον φράχτη στα όρια της Γάζας.


Babushka
12-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template