Home » » ΟΕΝΓΕ: Τριήμερη απεργία και πρόταση για καθολική πολιτική απεργία διαρκείας

ΟΕΝΓΕ: Τριήμερη απεργία και πρόταση για καθολική πολιτική απεργία διαρκείας


giatros.jpg

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά από απόφαση της Πανελλαδικής τους Ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα κηρύσει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου ενώ ταυτόχρονα προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτικη΄απεργία διαρκείας  για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.
"Όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι" τονίζει.   
"Η κυβέρνηση των πολιτικών δυνάμεων που κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, συμπεριφέρεται ως δωσίλογη. Δείχνει αποφασισμένη να νομοθετήσει όλο το ανελέητο πακέτο μέτρων της 3ης  Μνημονιακής Σύμβασης που απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές και η τρόικα. Οι καταστροφικές συνέπειες για τη λεηλασία της χώρας, τη μετατροπή της σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και την εξαθλίωση του λαού, δεν την πτοούν.  Αδιαφορεί και για την επακόλουθη διάλυση των δημόσιων δομών στην υγεία, την ανθρωπιστική κρίση" αναφέρει.
Επιπλέον καλεί τις Ενώσεις να οργανώσουν από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων, τους Δήμους, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της περιοχής μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη. 
Πρέπει να αναφερθεί πως στα μέτρα που αποδέχθηκε ο κ. Λυκουρέντζος και εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται : Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών, η μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και η αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.
Τέλος η ΟΕΝΓΕ ζητά την πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς μας και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο.  
Babushka
3-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template