Home » » Ν. Αφρική: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον απεργών μεταλλωρύχων

Ν. Αφρική: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον απεργών μεταλλωρύχων

amplats.jpgΠλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία στη Νότιο Αφρική εναντίον των απεργών μεταλλωρύχων του ομίλου AmPlats στην πόλη Ράστενμπουργκ.
«Η αστυνομία άνοιξε πυρ με σφαίρες από καουτσούκ και χρησιμοποίησε δακρυγόνα και βομβίδες κρότου» για να διαλύσει τους περίπου 1.000 απεργούς του μεταλλείου πλατίνας της Anglo American (ΑmPlats), οι οποίοι εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν σε ηλεκτρική εγκατάσταση της Amplats στην οποία είχαν βάλει φωτιά νωρίτερα, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.
"Στις 4 τα ξημερώματα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ηλεκτρικό σταθμό στο μεταλλείο της Anglo American και περίπου 1.000 απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να φτάσουν στο σημείο", διευκρίνισε ο Ντένις Αντριάο.
Σημείωνεται πως αίτημα των απεργών είναι να επιτευχθεί συμφωνία για αυξήσεις ανάλογη εκείνων που εξασφαλίστηκαν στην ανταγωνίστρια Lonmin. Η απεργία τους ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου, με την διεύθυνση του μεταλλείου να ανακοινώνει στις 5 οκτωβρίου την απόλυση 12.000 από αυτούς. Τρεις εβδομάδες αργότερα υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο και το μεγαλύτερο συνδικάτο NUM για επαναπρόσληψη των απεργών και μικρή αύξηση των μισθών.
Ωστόσο, αρκετοί απεργοί δεν δέχονται την συμφωνία και αρνούνται να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Στην Lonmin, μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις με την αστυνομία στις 16 Αυγούστου, οι αυξήσεις που συμφωνήθηκαν ανέρχονταν στο 22%.
Σύμφωνα με πληροφορίερς που μεταδίδει το Reuters οι μονάδες στην AmPlats είναι οι τελευταίες στις οποίες παραμένει η ένταση.
 http://www.alterthess.gr/

Babushka
30-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template