Home » » Αναβολή πήρε η δίκη του αστυνομικού που χτύπησε τον Χρ. Μπακέλλα

Αναβολή πήρε η δίκη του αστυνομικού που χτύπησε τον Χρ. Μπακέλλα


dsc00099.jpg
Αναβολή για τις 4 Ιουνίου του 2013 πήρε η δίκη του αστυνομικού που παραπεμπεται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης εναντίον του δικηγόρου Θεσσαλονίκης Χρήστου Μπακέλλα μετά το πέρας της πορείας στις 19/10/2011 που είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο και αλλοι συνδικαλιστικοί φορείς διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούσε το πολυνομοσχέδιο για τις συμβάσεις, τους μισθούς στις ΔΕΚΟ και την εργασιακή εφεδρεία . Μετά το πέρας της πορείας οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όταν δικυκλιστές της ομάδας ΖΗΤΑ εισέβαλλαν στο κτίριο έσπασαν τα τζάμια της εισόδου, έσυραν έναν διαδηλωτή που βρισκόταν μέσα, τον χτύπησαν με γκλομπ και στη συνέχεια χτύπησαν και τον δικηγόρο ο οποίος γνωστοποιώντας την δικηγορική του ιδιότητα διαμαρτύρονταν για το γεγονός αυτό.  
Ο δικηγόρος αναφέρει συγκεκριμένα στην έγκλιση του  κατά του αστυνομικού "Στις 19-10-2011 συμμετείχα ως διαδηλωτής στην συγκέντρωση και πορεία που είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς και πολιτικοί φορείς στην Θεσσαλονίκη.. Μετά το πέρας της πορείας ( που κατέληξε στο (πρώην) Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης) και περί ώρα 14.30 κατευθύνθηκα, όπως πολλοί διαδηλωτές, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ενώ πλησίαζα βλέπω αστυνομικούς δικυκλιστές ( της ομάδας « ΖΗΤΑ» υποθέτω) να σταθμεύουν τις μηχανές τους στο δρόμο και μπροστά στην είσοδο. Κάποιοι απ΄ αυτούς εισέβαλαν στο Εργατικό Κέντρο. Εξήλθαν μετά από ελάχιστο χρόνο σέρνοντας, στη κυριολεξία, έναν διαδηλωτή, τον οποίο στη συνέχεια, ενώ ήταν ξαπλωμένος και ακινητοποιημένος στο πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο του Εργατικού Κέντρου, τον κτυπούσαν ανηλεώς με τα γκλομπς σε όλα τα σημεία του σώματός του. Αφού πλησίασα περισσότερο και ενώ έχω γνωστοποιήσει την δικηγορική μου ιδιότητα, τους είπα ότι είναι ανεπίτρεπτο να τον κτυπούν ενώ τον έχουν , ήδη, ακινητοποιήσει." και συνεχίζει "Την στιγμή εκείνη ένας άλλος αστυνομικός (οδηγός της με αριθμό κυκλοφορίας 6657 δίκυκλης μοτοσικλέτας) της ίδιας ομάδας , απ΄ αυτούς που παρέμειναν στο δρόμο δίπλα στις σταθμευμένες μηχανές τους, με πλησιάζει με απειλητικό ύφος και μου λέει «τι θέλω και ανακατεύομαι». Είπα και σε αυτόν ότι είμαι δικηγόρος . Μου απάντησε ότι «δεν με ενδιαφέρει τι είσαι» και εντελώς απρόκλητα με κτύπησε στο σαγόνι με την ανάποδη ενός ξύλινου κονταριού με σημαία μήκους ενάμισι μέτρου περίπου που κρατούσε στα χέρια του . Λόγω της βιαιότητας του κτυπήματος έπεσα στο δρόμο."
Ο Χρ. Μπακέλλας επισημαίνει τι το επεισόδιο έλαβε χώρα παρουσία πολλών ανθρώπων , οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τον ξυλοδαρμό του συλληφθέντος όσο και για την αναίτια επίθεση εναντίον του καθώς και ότι μετά την άρνηση του δράστη να του δώσει τα στοιχεία του και την αποχώρηση των αστυνομικών , μεταφέρθηκε στο ( εφημερεύον) Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. "Εξετάστηκα από νευροχειρούργο και υποβλήθηκα σε ακτινολογικό έλεγχο, από τον οποίο δεν προέκυψε , περαιτέρω, βλάβη. Λόγω της σφοδρότητας του κτυπήματος και του έντονου πόνου που ένιωθα ο γιατρός μου συνέστησε την λήψη παυσίπονων και την αποφυγή σκληρών τροφών. Απόρροια του κτυπήματος ήταν και μία εμφανής εκδορά στο μέρος που δέχθηκα το κτύπημα με το κοντάρι." συμπληρώνει ο δικηγόρος στην έγκλιση.

"Επειδή το κτύπημα στο σαγόνι με το ξύλινο κοντάρι αποτελεί τέλεση σε βάρος μου παράνομης πράξηςΕπειδή ο εγκαλούμενος προέβη στη παράνομη πράξη του απρόκλητα , χωρίς να έχει διαμειφθεί κάτι ανάμεσά μας και παρά το γεγονός ότι του έχω γνωστοποιήσει την δικηγορική μου ιδιότητα.Επειδή λόγω του μέσου που χρησιμοποιήθηκε ( κοντάρι ξύλινο ενάμισι μέτρο περίπου) και του σημείου που καταφέρθηκε το κτύπημα ( σαγόνι- κεφάλι) μπορούσε να μου προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη ή και το θάνατό μου. Επειδή , συνακόλουθα, η συμπεριφορά του εγκαλουμένου πληροί την νομοτυπική μορφή (αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση) του εγκλήματος της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης" τονίζει τέλος ο δικηγόρος  εγκαλείται ο αστυνομικός για την πράξη της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ζητείται η κατά το νόμο δίωξη και τιμωρία του.
Δείτε το βίντεο του alterthess από την εισβολή των δικυκλιστών στο ΕΚΘ στις 19 Οκτωβρίου του 2011



Babushka
23-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template