Home » » ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ζητά μέτρα υπέρ μονοπωλίων και ιμπεριαλιστών.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ζητά μέτρα υπέρ μονοπωλίων και ιμπεριαλιστών.


Τις «θέσεις» της «για την λύση του ελληνικού προβλήματος, την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, τη δημογραφική άνθηση και τη γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού» δημοσιοποίησε χθες η Χρυσή Αυγή. Ενα κείμενο βγαλμένο κατ' ευθείαν από τα συρτάρια του ΣΕΒ, της Ενωσης Εφοπλιστών, το διευθυντήριο των Βρυξελλών και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αλλωστε, τα συμφέροντά τους εκφράζει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, κόντρα στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Πέρα από μεγαλοστομίες και φιοριτούρες λένε συγκεκριμένα:
-- Για την «εργασία»: «Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Ελληνες». Είναι αισχρή και ψεύτικη προπαγάνδα που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει για τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας. Την ανεργία τη γεννά και την αναπαράγει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και δημιουργεί στρατιές και στρατιές ανέργων. Η αστική προπαγάνδα εδώ και χρόνια προβάλλει τους μετανάστες ως αιτία για την αύξηση της ανεργίας για να καλλιεργήσει εχθρική συνείδηση στο λαό προς τους μετανάστες και να συσκοτίσει την αλήθεια.
Επιπλέον - σε ό,τι αφορά το κομμάτι της καταστολής - αυτό που ζητά η Χρυσή Αυγή είναι ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις δυνάμεις καταστολής των κρατών - μελών, τώρα που κλείνει την στρόφιγγα εισαγωγής φτηνού εργατικού δυναμικού, καθώς με την πολιτική τους εξασφάλισαν ντόπιους είλωτες να ξεζουμίσουν. Παρακάτω ζητά: «Αμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου». Ψάχνει δούλους, χωρίς να αρθρώνει κιχ για τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Οπως επίσης δεν λέει κουβέντα για την ανασφάλιστη, δίχως δικαιώματα εργασία για Ελληνες και αλλοδαπούς, τα μεροκάματα πείνας, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα απάνθρωπα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, τις περικοπές στο εφάπαξ κ.λπ.
-- Για την «ενέργεια»: «Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης». Κόπτεται για τον «εθνικό πλούτο», την ΑΟΖ, τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας, κι όμως καλεί από τα τώρα μονοπώλια του εξωτερικού να ρθουν να τον εξορύξουν φυσικά με το αζημίωτο.Επιλέγει και πού να τον δώσει. Στο επόμενο κεφάλαιο, για τις «νέες συμμαχίες», διευκρινίζει: «Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα, με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον παραπάνω διαγωνισμό (...) Αμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ' αρχάς, προς τη Ρωσία». Επέλεξε ιμπεριαλιστή, ξένο προστάτη, να στοιχίσει τον ελληνικό λαό παρατρεχάμενο πίσω του.
-- Για το «δημόσιο χρέος»: «Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα και άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους». Πέραν από το γεγονός ότι βγάζουν λάδι τους προπάτορές τους της χούντας, τι ζητούν οι χρυσαυγίτες; Ενα κομμάτι μόνο του χρέους να μην πληρώσει ο λαός, ό,τι μας αναγνωρίσουν ως παράνομο και επαθχές. Το υπόλοιπο ποσό, από το οποίο δεκάρα δεν είδαν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ζητά από το λαό να το πληρώσει όλο, κάνοντας η Χρυσή Αυγή τεράστια εξυπηρέτηση στους κάθε είδους δανειστές.
-- Για τον «τραπεζικό τομέα»: «(...) συγχώνευση των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα». Να αναλάβει δηλαδή ο λαός τα χρέη και των χρεοκοπημών τραπεζιτών. Θυμίζουμε ότι μέσα στη βδομάδα ζητούσε στη Βουλή και νέα «κίνητρα» για τους «πλοιοκτήτες», άρα νέες επιδοτήσεις ή φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές που θα καλύψει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός.

http://www.rizospastis.gr/

Babushka
10-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template