Home » » Η Ευρ. Ένωση στηρίζει την ισραηλινή επιθετικότητα - δηλώσεις της Κ. Αστον

Η Ευρ. Ένωση στηρίζει την ισραηλινή επιθετικότητα - δηλώσεις της Κ. Αστον

Με δηλώσεις όπως αυτή: «Οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα από τις οποίες ξεκίνησε η παρούσα κρίση είναι απολύτως απαράδεκτες για όποια κυβέρνηση και πρέπει να σταματήσουν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον πληθυσμό του από τέτοιου είδους επιθέσεις», που έκανε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον, γίνεται απόλυτα σαφής η στήριξη της ΕΕ, μαζί με ΗΠΑ και Ρωσία, στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας.

Το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ όπου η Υπατη Εκρπόσωπος φυσικά προσθέτει την ανησυχία της...
«Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία της για την έκρηξη βίας στο Ισραήλ και στη Γάζα, κάνοντας έκκληση για τερματισμό των επιθέσεων με ρουκέτες από την Χαμάς και ζητώντας από το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι η απάντησή του θα είναι ανάλογη.

"Ανησυχώ έντονα για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας και λυπούμαι βαθύτατα για τις απώλειες αμάχων και από τις δύο πλευρές", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Άστον.

"Οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα από τις οποίες ξεκίνησε η παρούσα κρίση είναι απολύτως απαράδεκτες για όποια κυβέρνηση και πρέπει να σταματήσουν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον πληθυσμό του από τέτοιου είδους επιθέσεις. Καλώ το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι η απάντησή του είναι ανάλογη", είπε η Άστον.

Η ίδια είπε ότι μίλησε για την κατάσταση με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με το γραφείο του αιγύπτιου προέδρου καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Η Άστον τόνισε ότι ελπίζει πως η σημερινή επίσκεψη του αιγύπτιου πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ στη Γάζα θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης».

* * *

Αυτά από το ΑΠΕ. Ωστόσο, ας παραθέσουμε και το σχετικό απόσπασμα από ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Γάζα όσον αφορά το ξεκίνημα της παρούσας επίθεσης του Ισραήλ:
«Η κλιμάκωση της έντασης, με ευθύνη του Ισραήλ, είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ένα παιδί δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Δύο ημέρες αργότερα, δύο ακόμα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα του παιχνιδιού τους όταν οβίδα του πυροβολικού έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου. Την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, η Παλαιστινιακή αντίσταση συμφώνησε σε ανακωχή με την προϋπόθεση το Ισραήλ να πάψει τις επιθέσεις, ωστόσο δύο ημέρες μόλις αργότερα, το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ahmad Al Jabari, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκινώντας νέο κύκλο επιθέσεων που συνεχίζονται έως και αυτή τη στιγμή».

Συγκέντρωση για την επίθεση στη Γάζα: πρεσβεία Ισραήλ, Παρασκευή 16/11 στις 5 μ.μ.

Left.gr

 Babushka

16-11-2012  

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template