Home » » Δίκη Βαξεβάνη- Συνεχής ενημέρωση

Δίκη Βαξεβάνη- Συνεχής ενημέρωση


Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του. 

18:20 Ξεκινάει την απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης.
18:15 Τελείωσε την τοποθέτηση της ενώπιον του Δικαστηρίου η Δήμητρα Γαλάνη. Διαβάστε εδώ
16:05 Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προσωρινή διακοπή της δίκης. Εν συνεχεία, καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.
14:00 Καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βαξεβάνη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία, υποστήριξε στην κατάθεση της ενώπιον του Δικαστηρίου.
13:40 Πεντάλεπτη διακοπή της δίκης.
13:00 Καταθέτει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θα το έκανα και εγώ στη θέση του, δεν είναι προσωπικά δεδομένα το να έχεις ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα, ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται διαφάνεια».
Παράλληλα ο κ. Τρίμης ανέφερε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, κατά το παρελθόν όσων δημοσιογράφων εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες, κάτι το οποίο όπως είπε επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.
«Αυτό το ίδιο κάναμε και εμείς τότε όταν δώσαμε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δημοσιογράφων εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες, αυτό επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
11:20 Διακόπτεται για 2η φορά η δίκη. 10λεπτη διακοπή.
10:45 Ξεκίνησε και πάλι η δίκη με τον συνήγορο του Κ. Βαξεβάνη Νίκο Κωνσταντόπουλο να αναφέρει ότι το κατηγορητήριο είναι τόσο άκυρο που δεν φέρει καν την επίσημη σφραγίδα της Εισαγγελίας.
Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου δημοσιογράφου Ν. Κωνσταντόπουλος, Χ. Οικονομόπουλος χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Βαξεβάνη άκυρο.
10:40 Μικρή διακοπή μετά από ένσταση εγκυρότητας του κατηγορητηρίου από τους συνηγόρους του δημοσιογράφου που ισχυρίζονται ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο. Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης του δημοσιογράφου είναι και η γνωστή τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.
10:20 Ξεκίνησε η δίκη. Μάρτυρες υπεράσπισης του δημοσιογράφου αναμένεται να καταθέσουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η αίθουσα είναι γεμάτη κόσμο που έχει έρθει να παρακολουθήσει τη δίκη και να συμπαρασταθεί στο δημοσιογράφο.
10:10 Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη ενώ νωρίτερα ο δημοσιογράφος έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα που την καλύπτουν.
09:40 Αρκετός κόσμος βρίσκεται στα δικαστήρια αυτή τη στιγμή για να συμπαρασταθεί στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη εν αναμονή της δίκης του. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει διεθνής δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης και πολλά ξένα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων. Εκεί είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, που θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κ. Βαξεβάνη, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, μέλη του ΔΣ της ένωσης και άλλοι.
-Σήμερα το πρωί θα διεξαχθεί η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη που κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων επειδή δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό HOTDOC.
Στο κτίριο 2, Αίθουσα 1 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 9.
Όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος του Χάρης Οικονομόπουλος- θα παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης κάποιοι από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος.
Στη δίκη θα παρουσιαστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας δημοσιογράφων.


http://www.koutipandoras.gr/?p=27955


Babushka
1-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template