Home » » Δεν αρέσει στη Μέρκελ που οι ελληνες διαδηλώνουν για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας

Δεν αρέσει στη Μέρκελ που οι ελληνες διαδηλώνουν για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας



Η γερμανίδα Καγκελάριος επισκέφτηκε χθες το Ευρ. Κοινοβούλιο και αφού «αναγνώρισε» την αρνητική κατάσταση στην Ελλάδα, πρόσθεσε σε «έντονο» ύφος: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες» και πρόσθεσε, βάζοντας τα και με την αλλήλεγγυα μεταξύ φτωχών ανταλλαγή εισιτηρίων των ΜΜΜ: «Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο»

Το σχετικό ρεπορτάζ από το Βήμα, αφού θυμίσουμε και την υποδοχή (απ' όπου και η φωτό) που της επεφύλαξαν οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:

«Η λιτότητα σκοτώνει»: «υποδοχή» με πλακάτ από τους αριστερούς ευρωβουλευτές στη Μέρκελ


«Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίαςστην Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επεσήμανε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι αρνητική και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15%και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν. «Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης», είπε η γερμανίδα Καγκελάριος σημειώνοντας παράλληλα πως κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

Συνεχίζοντας και σε έντονο ύφος η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Τέλος, η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε με νόημα ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έκαναν τεράστια προσπάθεια εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σήμερα έχουν πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. «Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η γερμανίδα Καγκελάριος.

Προς στενότερη δημοσιονομική ένωση στην ΕΕ καλεί η Μέρκελ

Σε συμφωνία για ένα σχέδιο ευρύτερης δημοσιονομικής και οικονομικής ενοποίησης που θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο με τρία χρόνια κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε η ευρωζώνη μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις και στην συμφωνία για έναν οδικό χάρτη για βαθύτερη ενότητα.

«Θα εργαστώ για να διασφαλίσω τον Δεκέμβριο έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη για την ανανέωση της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης, ο οποίος θα περιλαμβάνει σαφή μέτρα που μπορούν να υλοποιηθούν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια».

Η καγκελάριος αναφερόταν στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ που προγραμματίζεται για τα μέσα Δεκεμβρίου με αντικείμενο το κοινό νόμισμα.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε τέσσερις άξονες, μεταξύ τους την εναρμόνιση των ρυθμίσεων για τις αγορές, μια στενότερη εναρμόνιση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής αλλά και βήματα για μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον επανέλαβε και την θέση της ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να είναι σε θέση να παρεμβαίνουν στους εθνικούς προϋπολογισμούς όταν παραβιάζονται οι κανόνες της ΕΕ κάνοντας ακόμη λόγο για στενότερο συντονισμό στις πολιτικές για την εργασία και τη φορολογία με σεβασμό στην κυριαρχία των κρατών.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει επίσης να είναι «φιλόδοξοι και απαιτητικοί και να μην διστάζουν μπροστά σε μια αλλαγή», σημείωσε. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η μεταβίβαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Παραταύτα, σημειώνει το Reuters, παρά το ότι η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει μία Ευρώπη των δύο ταχυτήτων χωρίζοντας τους 17 της ευρωζώνης από τα άλλα δέκα-κράτη μέλη που είναι εκτός.

Επόμενος σταθμός της Άνγκελας Μέρκελ είναι το Λονδίνο όπου θα συναντηθεί με τον όλο και περισσότερο ευρωσκεπτικιστή Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος έχει εκφράσει έντονες διαφωνίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ ενώ βεβαίως έχει να αντιμετωπίσει μία ισχυρή μερίδα βουλευτών που αντιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, δήλωσε παράλληλα η Μέρκελ, μερικές ώρες πριν από την προβλεπόμενη συνάντησή της με τον Κάμερον.

«Θέλω μια ισχυρή Βρετανία εντός της ΕΕ», σημείωσε στην ομιλία της προς τους ευρωβουλευτές, απορρίπτοντας τις προτάσεις των ευρωσκεπτικιστών ότι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ. «Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ —ακόμη έχουμε Βρετανούς στρατιώτες στη Γερμανία σήμερα— ότι η Βρετανία δεν θα είναι μέρος της Ευρώπης», σημείωσε η Μέρκελ. «Αν ήταν να είναι μόνη της σήμερα σε έναν κόσμο 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό για την Βρετανία», κατέληξε.
left.gr
Babushka
8-11-2012
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Πάντως κι εμένα, καθόλου δε μου άρεσε, από την τηλεόραση που το παρατήρησα, το βλέμμα που έριξε η Φράου Καγκελάριος στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέμμα έμπειρου υπάλληλου κτηματομεσιτικού γραφείου...

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/tea-and-sympathy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template