Home » » ΕΠΕΙΓΟΝ: Συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό

ΕΠΕΙΓΟΝ: Συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες σήμερα το πρωί συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό με την κατηγορία ότι συμμετείχε στη διαμαρτυρία για τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συνέλαβαν δύο δημοτικούς υπαλλήλους. 
Ο Θανάσης Αγαπητός, γνωστός αγωνιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών, πρώην μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μπλοκ πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων που κινήθηκε απειλητικά κατά του προξένου.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης επικράτησε ένταση όταν μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δεκάδες άλλοι πολίτες μπήκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συμμετείχε στη 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.
Πρόκειται για τρομοκρατική σύλληψη που στοχεύει στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου σύμφωνα με τις οποίες ένας Γερμανός εργαζόμενος κάνει τη δουλειά τριών Ελλήνων.
Ήδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι ως ένδειξη συμπαράστασης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ για τις τρεις συλλήψεις που έγιναν νωρίτερα για τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου στη ΔΕΘ.
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:
"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών των ΟΤΑ, και όχι μόνο, λόγω της συμμετοχής τους στην χθεσινή παλλαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός, συνδικαλιστής στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει πως εγκληματίες δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, που εξεγείρονται και στέλνουν μήνυμα αξιοπρέπειας προς όλο το λαό, εγκληματική είναι η πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει "την τρομοκρατική σύλληψη των τριών εργαζομένων από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της φτώχειας, της υποτέλειας και της καταστολής" και ζητάει "την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων"

Babushka
16-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template