Home » , » Ολοκληρώνεται το ξεπούλημα του ΤΤ μέσα στο Δεκέμβρη

Ολοκληρώνεται το ξεπούλημα του ΤΤ μέσα στο Δεκέμβρη


77.jpeg
Η  συναλλαγή για τη μεταβίβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «θα ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος Δεκεμβρίου» αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο του Mνημονίου, που θα συνοδεύει την απόφαση για τη δόση η οποία αναζητείται και σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι επιλέχθηκε το μοντέλο της ΑΤΕ, δηλαδή της διάσπασης σε καλή και κακή τράπεζα και τοποθετείται στον Δεκέμβριο η καταβολή δανείου - γέφυρα από το ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες. Στο κείμενο γίνεται ειδική αναφορά στο τραπεζικό σύστημα.
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρεται ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει την διαδικασία διάσπασης σε καλή και κακή τράπεζα. Αναφέρεται ότι έχει επιλεγεί η μέθοδος της ΑΤΕ και η «συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος Δεκεμβρίου». Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για το ΤΤ φέρεται να έχουν εκδηλώσει και οι 3 μεγαλύτερες τράπεζες, η Εθνική (με τη Eurobank), η Alpha και η Πειραιώς. Για την Αγροτική Τράπεζα, αναφέρεται στο ίδιο κείμενο ότι το τελικό κόστος αναδιάρθρωσης θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα του εξωτερικού ελέγχου των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού. Για την Τράπεζα Πειραιώς γίνεται αναφορά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει ήδη κατατεθεί στην Τρόικα, με στόχο να αποδείξει πως ο νέος ενιαίος όμιλος θα ενισχύσει τη βιωσιμότητά του και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της νέας Proton τοποθετείται μέχρι το Μάιο του 2013 και θα γίνει υπό την αιγίδα του ΤΧΣ. Καμία αναφορά δεν υπάρχει στο κείμενο για το Ταμείο Παρακαταθηκών.
Babushka
26-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template