Home » » ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΧΙΛΤΟΝ» Απάντησαν οργανωμένα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΧΙΛΤΟΝ» Απάντησαν οργανωμένα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας


Δυναμική συγκέντρωση στο «λόμπι» ενάντια σε απολύσεις
Από τη συγκέντρωση μέσα στο «Χίλτον»
Με μια μαζική και αιφνιδιαστική συγκέντρωση μέσα στο χλιδάτο «λόμπι» του ξενοδοχείου «Χίλτον» απάντησαν στις δυο απολύσεις εργαζομένων χτες το πρωί απεργοί του κλάδου μαζί με τις διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων ξενοδοχείων της Αθήνας και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής.
Οι δυο εργαζόμενες - καμαριέρες δούλευαν στο ξενοδοχείο μέσω «δουλεμπορικού» γραφείου. Η απόλυσή τους βεβαίωσε - ακόμα μια φορά - πόσο τρομάζει τη
μεγαλοεργοδοσία η δύναμη που δίνει στους εργαζόμενους η οργάνωση στα συνδικάτα τους, το να μη μένουν μόνοι και να... κλαίνε τη μοίρα τους αποδεχόμενοι την αντεργατική θύελλα, αλλά να απαντούν δυναμώνοντας την ταξική τους ενότητα. Την ανησυχία αυτή ομολόγησε η εργοδοσία μέσα από την ίδια την κοινοποίηση των απολύσεων αφού, όπως είπε ευθαρσώς σε μία από τις δύο εργαζόμενες, απολύεται γιατί... απεργεί και μιλάει πολύ!
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου έδωσαν μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία, με τη συγκέντρωσή τους μέσα στο ξενοδοχείο, που επιχειρεί και με τις απολύσεις να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους προκειμένου να συναινέσουν στα αντεργατικά της σχέδια. Εδώ και μήνες άλλωστε προσπαθεί με εκβιασμούς και απειλές να επιβάλλει μείωση μισθών σε όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, αφού ήδη έχει αντικαταστήσει την πλειοψηφία των καμαριέρων, του ξενοδοχείου με εργαζόμενες από δουλεμπορικά συνεργεία, αφού έχει επιβάλλει ένα εργασιακό γκέτο, κάνοντας το μάγειρα εργάτη γενικών καθηκόντων, τον «ντόρμαν» μπογιατζή και γενικά επιβάλλει πολυαπασχόληση και εντατικοποίηση της δουλειάς, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους.
«Αυτή τη στιγμή τρέμω, αλλά όταν βλέπεις έτσι όλον αυτόν τον κόσμο να σε στηρίζει παίρνεις δύναμη και κουράγιο», έλεγε σε «πηγαδάκι» η μια από τις δυο απολυμένες, που συμμετείχε στην κινητοποίηση. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να ανακληθούν οι απολύσεις, να προσληφθούν άμεσα με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλοι οι εργαζόμενοι του δουλεμπορικού συνεργείου, να σταματήσει η πολυαπασχόληση και η εντατικοποίηση. Δεσμεύτηκαν δε και στην εργοδοσία του ξενοδοχείου ότι η χτεσινή παρέμβαση αποτελεί μόνο την αρχή των κινητοποιήσεων. Το ραντεβού ανανεώθηκε για λίγο αργότερα στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7128724
Babushka
8-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template