Home » » Και δεύτερος κατηγορούμενος στη φυλακή για το σκάνδαλο ENERGA και HELLAS POWER

Και δεύτερος κατηγορούμενος στη φυλακή για το σκάνδαλο ENERGA και HELLAS POWER

Και δεύτερος κατηγορούμενος, στην υπόθεση των εταιριών-παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα, για την υπόθεση των ποσών που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που οδηγείται στη φυλακή είναι ο πρόεδρος της ENERGA Αχιλλέας Φλώρος, ο οποίος όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, υπεύθυνοι των δύο εταιριών, βαρύνονται με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

   Χθες, κρίθηκε προφυλακιστέος, για την ίδια υπόθεση, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Σμυρλιάδης. Ενώπιον του ανακριτή απολογείται τώρα ο Αριστείδης Φλώρος, γιος του κριθέντος προσωρινά κρατούμενου προέδρου της ENERGA.

   Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, συνελήφθησαν μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής κ. Γεωργουλέας, ύστερα από συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου. Κατά το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, το Δημόσιο έχει ζημιωθεί με ποσό που αρχικά προσδιορίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ καθώς οι εταιρίες εισέπρατταν από τους πελάτες τους τέλη και φόρους, ποσά όμως που δεν απέδιδαν στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Η ανακριτική και εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεσή της στοιχεία λογαριασμών και εταιριών, που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Babushka
2-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template