Home » » Public Issue: Μπροστά ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαράς

Public Issue: Μπροστά ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαράς



Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 59% έναντι 26% της ΝΔ στην παράσταση νίκης, δίνει το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα. Η μεταξύ τους διαφορά ωστόσο έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το βαρόμετρο του Οκτωβρίου.


Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων η σημαντικότερη μεταβολή παρατηρείται στο ΠΑΣΟΚ και στη Χρυσή Αυγή. Έτσι, η δημοτικότητα τοy ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται μειωμένη κατά 6% και της Χρυσής Αυγής κατά 5%.



Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, ενώ το ποσοστό του Νίκου Μιχαλολιάκου σε σχέση με τον βαρόμετρο του Οκτωβρίου έχει μειωθεί κατά 5 μονάδες.



Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το 39% των πολιτών δεν θεωρούν ως καλύτερη για τη χώρα ούτε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την τρικομματική κυβέρνηση. Ωστόσο, το 32% προτιμά μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έναντι του 24% που προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως εμφανίζεται ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 33%.

Τέλος, απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικά με τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, καθώς το 26% υποδεικνύει ως πρόβλημα τα κόμματα και τους πολιτικούς.

enikos.gr
Babushka
8-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template