Home » » «ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΕ ΦΟΡΟ 45% ΑΠΟ 26000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ

«ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΕ ΦΟΡΟ 45% ΑΠΟ 26000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ


Πρόταση - βόμβα για φορολόγηση των εισοδημάτων που ξεπερνούν τις 26.000 ευρώμε συντελεστή 45% (!) επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης και των προτάσεων που θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου μεθαύριο, Τετάρτη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.
Παράλληλα, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στους υπολογισμούς, τους οποίους κάνουν, δεν ξεκαθαρίζουν εάν συνυπολογίζουν την αναμενόμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, πλην των ιατρικών εξόδων, καθώς και την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, κίνηση η οποία έχει σαν στόχο να διατηρηθεί η αβεβαιότητα και να ενταθεί η τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την νέα σχεδιαζόμενη φοροεπιδρομή.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η διαρροή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ότι η «βασική» έκπτωση των 1.950 ευρώ ισχύει για όλα τα εισοδήματα και όχι μόνο για όσους δηλώνουν μέχρι18.000 ευρώ. Έτσι, οι παράγοντες του υπουργείου υποστηρίζουν ότι, ουσιαστικά, για εισοδήματα μέχρι και 25.000 ευρώ θα υπάρχουν μειώσεις, όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα ισχύει το ίδιο και για όσους έχουν υψηλότερα των 26.000 ευρώ, αφού θεωρούνται «πλούσιοι» για την εφορία. Υπενθυμίζεται ότι ο συντελεστής 45% ισχύει σήμερα για εισοδήματα τα οποία ξεπερνάνε τα 100.000 ευρώ!
Αυτό το θέμα έχει διχάσει τους κυβερνητικούς εταίρους, που θα αναζητήσουν εκ νέου λύση την Τετάρτη, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, πάντως, δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια ελιγμών, αφού έχει καταστήσει σαφές ότι, για να μην καταργηθεί το αφορολόγητο των παιδιώνθα πρέπει να καταθέσουν τα κόμματα ισοδύναμα μέτρα.

Ειδικότερα, με βάση το τελευταίο σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, η νέα φορολογική κλίμακαγια μισθωτούς και συνταξιούχους, η οποία θα έχει τρία κλιμάκια, από οκτώ σήμερα, θα διαμορφωθεί ως εξής:
- για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 21%
- για εισοδήματα από 18.001 έως και 26.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 26%
- για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 45%.
Από την άλλη πλευρά, εξοργιστική είναι η μείωση του φόρου για τις μεγάλες ανώνυμες εταιρίες, οι οποίες θα δουν το συντελεστή φορολογίας των κερδών τους να μειώνεται συνολικά κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 33%.
Αυτές οι προτάσεις, βέβαια, δεν είναι οριστικές, δείχνουν, όμως, την πορεία που έχει χαράξει η τρικομματική κυβέρνηση. Αυτή η πορεία υπαγορεύει τη λεηλασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, η οποία, πέραν των άλλων , επιδιώκεται και μέσα από το ανελέητο χαράτσωμα.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ δεν διαφωνούν καθόλου με την κατεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα μέτρα που αντιπροτείνουν  περισσότερο σαν αντιπερισμασμός και συσκότιση των επιδιώξεων της κυβέρνησης χρησιμοποιούνται.
 iskra.gr

Babushka
3-12-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template