Home » , » Εισβολή της αστυνομίας στη Βίλλα Αμαλίας

Εισβολή της αστυνομίας στη Βίλλα ΑμαλίαςΣήμερα 20-12-2012 η αστυνομία εισέβαλε στη Βίλλα Αμαλίας. Με πρόσχημα μια καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών, παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα. Τα ευρήματα ήταν αστεία. Παρ΄ όλα  αυτά ο Δένδιας δηλώνει πως από αυτά αποδεικνύεται ότι η Βίλλα υπήρξε κέντρο ανομίας για 22 χρόνια και επιτέλους ο νόμος,  με τη «γενναία πολιτική βούληση» του Σαμαρά, αποκαθίσταται.Με ποια λογική ακροβασία μπορούν άδεια μπουκάλια μπύρας να χαρακτηριστούν «υλικά κατασκευής μολότοφ»;  Σ’ ένα χώρο που  λειτουργεί συναυλιάδικο και καφενείο είναι παράλογο να υπάρχει μεγάλος αριθμός άδειων μπουκαλιών μπύρας; Τι θα πει «εύφλεκτο υλικό»; Μήπως μιλάνε για τα υγρά καθαρισμού της τυπογραφικής μηχανής  που λειτουργεί στη κατάληψη;  Να μιλήσουμε για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, που κάθε διαδηλωτής που σέβεται την υγεία του, οφείλει να διαθέτει.  Να πούμε για τα στοιχειώδη μέσα αυτοπροστασίας (δυναμιτάκια, σφεντόνες  κτλ) σ’ ένα χώρο που έχει επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις παρακρατικών συμμοριών (εμπρησμοί, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί), με αποκορύφωμα το 2008 που ο τότε υπουργός δημοσίας τάξης Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε τους “κατοίκους” του Άγιου Παντελεήμονα και λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του δεχτήκαμε επίθεση…

Με πρόσχημα λοιπόν την έρευνα, επιχειρούν μια παγία ονείρωξη τους:  Την εισβολή σ’ ένα χώρο  που για αυτούς είναι ένα από τα χωροταξικά σύμβολα όλων όσων στέκονται εχθρικά, απέναντι σε ότι αντιπροσωπεύει την κυριαρχία, την επιβολή, την αποστείρωση, την αδιαφορία, την παραίτηση, την υποταγή. Σε αυτό έχουν δίκιο. Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές , αγωνιστές ,καταληψίες ,απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου. Ο υπουργός μας χαρακτήρισε εστία ανομίας.

Και τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά. Η Βίλλα Αμαλίας είναι μια πρόταση οργάνωσης,  που στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού έπρεπε να αντιμετωπιστεί . Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας,  προϋποθέτει την καταστροφή των όποιων δομών του. Η απαξίωση των εργατικών  κεκτημένων και των συνδικάτων , οι όποιες δομές αλληλεγγύης και ανυπακοής  , τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα είναι στο στόχαστρο. Η ακροδεξιά ατζέντα που έχει επικρατήσει από την αρχή της κρίσης,  ξεκίνησε με τις δηλώσεις περί υγειονομικής βόμβας του Λοβέρδου, ενάντια στους απεργούς πείνας της Υπατίας . Συνεχίστηκε με την στοχοποίηση των μεταναστών (τείχος Έβρου, στρατόπεδα συγκέντρωσης, Ξένιος Ζευς), τη διαπόμπευση των εξαρτημένων οροθετικών, συνεπικουρούμενη από την ακροδεξιά βία ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, μικροπωλητές. Ο βασανισμός των αντιφασιστών της μοτοπορείας στη ΓΑΔΑ και οι επιθέσεις στις καταλήψεις και η άγρια καταστολή οποιασδήποτε εργατικής η κοινωνικής διεκδίκησης, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο αντίπαλος έχει συγκροτήσει ένα συμπαγές μπλοκ, απέναντι στο οποίο οφείλουμε να αντισταθούμε.

Είμαστε εδώ και 22 χρόνια σε ένα κτήριο που είχαν εγκαταλείψει για δεκαετίες. Το συντηρούμε και του δίνουμε ζωή.  Είμαστε μια κατάληψη που έχει πάντα τις πόρτες ανοιχτές σε ομάδες, άτομα και εγχειρήματα που προάγουν τον αντιεμπορευματικό πολιτισμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τους κοινωνικούς, αντιφασιστικούς  και ταξικούς αγώνες.

Η  Βίλλα Αμαλίας δίνει μια σοβαρή μάχη για να προστατέψει όχι δέκα ντουβάρια, αλλά τις επιθυμίες τα όνειρα και τις ελπίδες για μια ζωή πιο ελεύθερη για όλους.   Καλούμε όλους όσους βρίσκουν κομμάτι του εαυτού τους στην πολύχρονη λειτουργία της κατάληψης να δώσουν μαζί μας αυτή την κρίσιμη μάχη.Σε αυτό το μύλο οι δήμιοι-δον κιχώτες επιτίθενται ενώ στην πραγματικότητα κυνηγάνε ιδέες. Αυτές είναι οι ανομίες για αυτούς. Κυνηγάνε χίμαιρες  θα εισπράξουν εφιάλτες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ
το χρονικό....

Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης η κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν). Όσοι ήταν μέσα στην κατάληψη έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.
2.05 μ.μ.:  Μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι οι 7 που προσήχθησαν νωρίτερα από το δημαρχείο.  8 οι πρωινές προσαγωγές από τη Βίλλα Αμαλίας, που κρατούνται ακόμα.

1.55 μ.μ.: Επιβεβαιωμένο: 7 είναι οι προσαχθέντες νωρίτερα από το δημαρχείο... επειδή πήγαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο. Λογικά θα αφεθούν από τη ΓΑΔΑ σε κάποια ώρα. 

1.30 μ.μ.: Συνθήματα από τη μικροφωνική και τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας. Εχει αναρτηθεί και το πανώ:


12.40 μ.: Δύσκολη η επαφή των δικηγόρων στη ΓΑΔΑ με τους προσαχθέντες. 


12.30 μ.: Σε εξέλιξη η συγκεντρωση ενάντια στην κατασταλτικη επιχείρηση της αστυνομίας. Στήνεται τώρα μικροφωνική εγκατάσταση στο απέναντι από τη Βίλλα πεζοδρόμιο της Αχαρνών. Η αστυνομική παρουσία εχει ενισχυθεί και με 2η «κλούβα». Να σημειώσουμε ότι δεν επιτράπηκε νωρίτερα η είσοδος σε δικηγόρους μες στο κτίριο της κατάληψης όπου συνεχίζεται η έρευνα. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι για τη 1.00 μ.μ.

12.00 μ.: Προσαγωγή 2 ατόμων που είχαν πάει στο Δημαρχείο ζητώντας να συναντηθούν με τον δήμαρχο σχετικά με την εισβολή στη Βίλλα Αμαλίας. Ο δήμαρχος βεβαίως δεν ανταποκρίθηκε. Ενώ περίμεναν στο χώρο του δημαρχείου, εισέβαλλαν διμοιρίες των ΜΑΤ (!) και τους προσήγαγαν. Μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται ήδη οι 8 προσαχθέντες (μια μικρή επιφύλαξη ως προς το νούμερο - ίσως 7). Yπάρχει κάλεσμα για παρουσία κόσμου στην Αχαρνών, όπου η πρόσβαση είναι άνετη.

H Βίλλα Αμαλίας είναι μια από τις ιστορικότερες καταλήψεις της πόλης, με συνεχή πολύπλευρη δραστηριότητα από το 1990. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ευαίσθητη περιοχή τουΑγίου Παντελεήμονα, στην οποία έχει βρει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά βία και η αστυνομική αυθαιρεσία, και η παρουσία της αποτελεί ανάχωμα στη ναζιστική εξάπλωση. Η κατάληψη συνυπάρχει αρμονικά με τη γειτονιά χωρίς ποτέ να έχει προκύψει ζήτημα για την παρουσία αυτού του ζωντανού κυτάρρου δράσης στην περιοχή. Τα άτομα της κατάληψης έχουν επανειλημμένα γίνει στόχος αστυνομικών διώξεων, τουλάχιστον 4 με 5, που κατέληξαν σε φιάσκο, με κατηγορίες που κατέπεφταν στα δικαστήρια. 

Το ίδιο το κτίριο, που πιθανότατα θα είχε πολύ άσχημη τύχη χωρίς την παρουσία της κατάληψης, γινόταν προσπάθεια να ανακαινιστεί από τον ίδιο τον κόσμο της κατάληψης με ίδια μέσα - είναι εμφανής και στη φωτογραφία η αποκατάσταση του αριστερού τμήματος. Το κτίριο ανήκει στονΟργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που όμως καταργείται και έτσι υπάρχει ασάφεια ως προς το αν υπάρχει όντως δικαιοδοσία του δήμου.  

Τα ΜΑΤ στη Χέυδεν και Αχαρνών, κατά τις 11.30 π.μ. 


11.10 π.μ.: Τα 4 άτομα που προήχθησαν νωρίτερα από την Αχαρνών στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα έχουν αφεθεί εδώ και κάμποση ώρα ελεύθερα. Ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος απέναντι από τη Βίλλα στην Αχαρνών ξεπερνά τα 300 άτομα. Κλειστή η Χέυδεν από τη Φυλής ως την Αχαρνών.

10.55 π.μ. Πληθαίνουν οι αλληλέγγυοι που συγκεντρώνονται στη Χέυδεν. Κατεβαίνουν άτομα από συλλογικότητες και άλλες καταλήψεις.


10.15 π.μ.: Από αξιόπιστη πηγή: έγιναν και 4 προσαγωγές ατόμων στον δρόμο, που έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα. Στη Βίλλα έχει μεταβεί και κλιμάκιο του δήμου Αθηναίων (στον οποίο ανήκει πλέον το κτίριο, κατά μια πληροφορία, καθώς του μεταβιβάστηκε από τον καταργούμενο ΟΣΚ) για να «συνδράμει» τους αστυνομικούς. 


10.00 π.μ.: Σε εξέλιξη η συγκεντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τη Βίλλα Αμαλίας, που είναι ζωσμένη με δυνάμεις των ΜΑΤ.


9.45 π.μ.: Το επίσημο σενάριο που διακινείται (και μέσω ΑΠΕ) είναι πως η κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας έγινε «μετά από καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών» - με μικρή μόνο δόση καχυποψίας απέναντι στην ελληνική αστυνομία θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για προσχηματικές δικαιολογίες.


9.05 π.μ.: Επιβεβαιώνεται  η προσαγωγή ατόμων από τη Βίλλα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Ερευνα από εισαγγελέα τώρα στην ιστορική Κατάληψη, παρουσία ενός ατόμου από την κατάληψη. Η εισβολή έγινε μετά από καταγγελία.


8.45 π.μ.: Σύμφωνα με το αθηναϊκό Indymedia, ΜΑΤ με συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν νωρίς το πρωί στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν) και προσήγαγαν τον κόσμο που ήταν μέσα.  Υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.Φωτογραφίες από την εισβολή της αστυνομίας

Babushka
20-12-2012

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template