Home » » Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων



Στην κοινοπραξία που συμμετέχει η θυγατρική του ΟΠΑΠ και η Intralot πέρασαν τα κρατικά λαχεία

H κοινοπραξία είχε καταθέσει μια προσφορά, η οποία είχε κριθεί κατώτερη της εκτίμησης του ανεξάρτητου αποτιμητή. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική προσφορά ήταν γύρω στα 130 εκατ. και αφού ενισχύθηκε κατά 60 εκατ., σήμερα κρίθηκε ικανοποιητική.

Η συμφωνία για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Intralot αφορά το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των κρατικών λαχείων για 12 χρόνια. Επίσης, αφορά τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά λαχεία, όσα διεξάγονται με κλήρωση ή και χωρίς.

Το τίμημα το οποίο θα προκαταβληθεί θα φθάσει τα 190 εκατ. Προβλέπεται επίσης ότι κάθε χρόνο το 30% του μικτού κέρδους των κρατικών λαχείων, πλην του πρωτοχρονιάτικου λαχείου, θα καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα κέρδη του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου θα συνεχίσουν να αποδίδονται εξ' ολοκλήρου στο δημόσιο για την χρηματοδότηση κοινωνικών πολιτικών, το ύψος των οποίων θα αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ, σε βάθος 12ετίας.

http://www.thepressproject.gr/article/34767/Oloklirothike-i-sumfonia-gia-tin-paraxorisi-ton-kratikon-laxeion

Babushka
12-12-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template