Home » » Έξι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο της Λέσβου

Έξι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο της Λέσβου


lesvos_nauagio.jpg
Είκοσι μία σορούς μεταναστών είχαν ανασύρει οι λιμενικές Αρχές της Λέσβου μέχρι αργά χθες το βράδυ στα ανοιχτά της Θερμής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων έξι αγνοουμένων. Οι νεκροί, όλοι άνδρες και αγνώστου ακόμη εθνικότητας, επέβαιναν σε μηχανοκίνητο φουσκωτό που ανετράπη από τα κύματα. Μόνο ένας διεσώθη.
Την Παρασκευή ανασύρθηκε ζωντανός ένας 20χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι κατάγεται από τη Μιανμάρ και έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και το φύλο των επιβαινόντων στη βάρκα. Ο 20χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμικό σοκ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Το χτίσιμο του φράχτη στον Εβρο μετατόπισε το μεταναστευτικό ρεύμα από τα χερσαία σύνορα στα θαλάσσια. Από τις αρχές Αυγούστου του 2012 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί στο Βόρειο Αιγαίο 1.900 μετανάστες, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσαν τους 125. Το έργο, μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται από το φυλάκιο των Καστανιών έως τον ποταμό Εβρο και καλύπτει όλο το κομμάτι που μπορεί να διασχίσει κάποιος με τα πόδια. Εχει ύψος τεσσάρων μέτρων, φέρει 20.700 μέτρα συρματοπλέγματος και η κατασκευή του κόστισε 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο Φεβρουάριο.
http://alterthess.gr/

Babushka
17-12-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template