Home » » Αστυνομικοί εισέβαλαν σε υπό κατάληψη σχολείο στη Νίκαια

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε υπό κατάληψη σχολείο στη Νίκαια


sxoleio.jpg
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά καταγγέλλει το εξής περιστατικό:
«Σήμερα (δηλαδή χθες) το βράδυ στις 8 μ.μ. δύο περιπολικά, με 4 αστυνομικούς το καθένα και 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Νίκαιας σταμάτησαν έξω από το 4ο Γυμνάσιο της Νίκαιας, που τελούσε υπό κατάληψη. Αστυνομικοί της συγκεκριμένης ομάδας πήδηξαν τα κάγκελα του σχολείου και με φακούς άρχισαν να ψάχνουν το χώρο. Σύντομα τους αντιλήφθηκαν οι μαθητές που περιφρουρούσαν την κατάληψη και βγήκαν στον αύλιο χώρο να δουν τι συμβαίνει. Σε ερώτηση των μαθητών για την παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο, οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν την έφοδό τους, επικαλέστηκαν πληροφορία που είχαν ότι κάποιοι κλέβουν το σχολείο».
Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά καταγγέλλει τη χτεσινοβραδινή έφοδο της αστυνομίας στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας, που τελεί υπό κατάληψη με αίτημα να μην περάσουν οι συμπτύξεις των τμημάτων που έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.
«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής του δίκαιου αγώνα των παιδιών μας. Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητα των μαθητών και των γονιών τους, που εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, ενάντια στην υποβάθμιση της μόρφωσής τους.
Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλάι των παιδιών μας, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση.
Δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να περάσει.
Απαιτούμε:
- Να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, που στήνει μαθητοδικεία.
- Να πάρουν πίσω τώρα όλες τις συμπτύξεις των τμημάτων και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών για τα κενά που υπάρχουν.
Καλούμε τη σχολική κοινότητα το Σάββατο, 1/12/2012, στις 12:00 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»
* Φωτογραφία από πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Πειραιά ενάντια στις συμπτύξεις στα σχολεία
Πηγή: 902.gr
Babushka
1-12-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template