Home » » Η ΕΛΑΣ εκβιάζει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να ασκούν ψυχολογική πίεση στους κρατούμενους μετανάστες με στόχο τον… εθελοντικό επαναπατρισμό.

Η ΕΛΑΣ εκβιάζει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να ασκούν ψυχολογική πίεση στους κρατούμενους μετανάστες με στόχο τον… εθελοντικό επαναπατρισμό.


“Σκοπός σας να τους πείσετε να φύγουν από τη χώρα. Δεν σας θέλουμε για ψυχολογική υποστήριξη”, αναφέρουν στους ψυχολόγους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Από το ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου “Διαβλητές προσλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.”, Εφημερίδα των Συντακτών, 11/12/12, σελ. 39: “Δεν έχουμε καμία πρόσβαση στον χώρο διαβίωσης μέσα στα κρατητήρια για να δούμε πώς πραγματικά ζει ο κρατούμενος” (Α., κοινωνικός λειτουργός).


“Μας οδηγούν να επισκεφτούμε επιλεκτικά μόνο όσους κρατούμενους θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Σκοπός σας είναι να τους πείσετε να φύγουν από τη χώρα. Δεν σας θέλουμε για ψυχολογική υποστήριξη” (Κ., ψυχολόγος).


“Κοίταζα τον κρατούμενο μετανάστη στα μάτια και με έβαζαν να τον ρωτάω πιεστικά γιατί δεν φεύγεις από την Ελλάδα; Αν γυρίσω πίσω θα με εκτελέσουν, ήταν η απάντησή του” (Α.).
“Ως επαγγελματίας, δεν ανέχομαι τον καθημερινό εκφοβισμό και την παραποίηση του επαγγέλματός μου. Αν κάνετε οτιδήποτε άλλο, η σύμβασή σας θα καταργηθεί, μας απειλούν. Αν διαπιστώσω οποιαδήποτε αστυνομική αυθαιρεσία ή κατάχρηση εξουσίας, δεν έχω κανένα δικαίωμα να το καταγγείλω, και αυτό έχουν φροντίσει να το καταστήσουν σαφές” (Κ.)


Babushka
11-12-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template