Home » » Η ΔΕΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Η ΔΕΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ζητάει το υπουργείο Οικονομικών από τη ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που την έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική.
Όπως είπε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, σχετική επιστολή αναμενόταν να αποσταλεί στη διοίκηση της ΔΕΗ και στον πρόεδρο της κ. Αρθούρο Ζερβό, όπερ και εγένετο.

Με την επιστολή αυτή ο κ. Στουρνάρας, επί της ουσίας αναλαμβάνει ως ΥΠΟΙΚ την ευθύνη – εάν και εφόσον μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο – της μη εφαρμογής της δικαστικής απόφασης,
Στην παραπάνω απόφαση κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο που βάζει η πρόσφατη απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου που χαρακτηρίζει παράνομη την είσπραξη του τέλους από την ΔΕΗ.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να μην εισπραχθεί το "χαράτσι" αφού τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει συνέπεια την λήψη νέων μέτρων.
ΔΕΗ: Παραμένει στους λογαριασμούς ρεύματος το τέλος ακινήτων
Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, ανέφεραν εν συνεχεία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, μετά την κοινοποίηση της σχετικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.
"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων", ανέφεραν συγκεκριμένα.
http://prezatv.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6189.html

Babushka
11-12-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template