Home » , » Παίρνουν όλες οι επιχειρήσεις δάνεια 98 εκατ. ευρώ;

Παίρνουν όλες οι επιχειρήσεις δάνεια 98 εκατ. ευρώ;


Για μεροληψία κατηγορεί με χθεσινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον Γ. Πρετεντέρη  για την κάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του  "Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα."
"Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και θέτει στον δημοσιογράφο τα εξής ερωτήματα:
- Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα; 
- Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
- Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ; 
- Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου  ύψους, την  έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;
"Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού" σχολιάζει ακόμη στην ανακοίνωσή του.
Mega: Το δάνειο ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (τηλεοπτικός σταθμός MEGA), τονίζοντας πως το πραγματικό μέγεθος του δανείου που εξασφάλισε δεν υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ:

"Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα...
Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.
Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν.
Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Πυρά κατά του MEGA εξαπέλυσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, πραγματοποιώντας παρεμβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε το MEGA πως αρνήθηκε να διαβάσει την πλήρη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που προέβαλε, συμπληρώνοντας ότι η ανακοίνωση δεν απαντά στο ερώτημα της Κουμουνδούρου για το «βασικό μέτοχο» του καναλιού της Μεσογείων".
ΣΥΡΙΖΑ: Σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση

"Η πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων και περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί την τελευταία μάχη υπεράσπισης ενός φαύλου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και κατέστησε τη διαπλοκή καθεστωτική δομή", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γρφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη λίστα Λαγκάρντ και την αποσιώπηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
"Τέλος, σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την άρνησή του να παρουσιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνουμε πως σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση. Τα επαναδιατυπώνουμε: ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων; Είναι εντός της λίστας  «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού; Όσον αφορά δε στο ύψος του δανείου τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι από την ανακοίνωση του «Χρηματιστηρίου Αθηνών». Την ίδια, όμως, δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;", επισημαίνει.

http://alterthess.gr/
Babushka
5-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template