Home » » Πορεία αλληλεγγύης στα στέκια και τις καταλήψεις σήμερα στην Αθήνα

Πορεία αλληλεγγύης στα στέκια και τις καταλήψεις σήμερα στην Αθήνα


#Villa_Amalias #rbnews - Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους. Κατευθύνεται προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ελεύθεροι 10 από τους 92 συλληφθέντες. Αναμένεται να αφεθούν και οι υπόλοιποι.


afisa_athina.jpg
15:06: Στην Ευελπίδων παραμένει η πορεία, μέχρι την τελική απόφαση του ανακριτή για τους 92 συλληφθέντες της επανακατάληψης της Βίλλας Αμαλίας. Νωρίτερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 10 από τους 92 συλληφθέντες. Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και θα πρέπει να παρουσιάζονται κάθε πρώτο πενθήμερο στο αστυνομικό τμήμα. Αναμένεται η απόφαση και για τους υπόλοιπους.

14:57: Στην Ευελπίδων μόλις έφτασε η πορεία. Υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν με παλμό και φωνάζουν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και εναντίον της αστυνομίας.

14:43: Βίντεο από την πορεία στην Αθήνα. (Πηγή: left.gr)

14:38: Πλησιάζει στην Ευελπίδων η πορεία. Αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ κοντά στην πορεία, και δέχονται τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

14:26: Νέες φωτογραφίες από την πορεία στην Αθήνα.





14:22: Η πορεία βρίσκεται στο ύψος του Πολυτεχνείου. Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας.

14:10: Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηακν πριν λίγο στην πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν αστυνομικοί "εισέβαλαν" στην πορεία.
14:04: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία, με πολύ παλμό και τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.
13:58: Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 4.000.
13:55: Πριν λίγο ξεκίνησε η πορεία αλληλεγγύης από τα Προπύλαια.
13:24: Φωτογραφία από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια για τις καταλήψεις και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.
12:28: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια για τις καταλήψεις και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.
10:50: Κλειστοί είναι από αυτήν την ώρα, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο λόγω της προγραμματισμένης πορείας αλληλεγγύης στις 12 στα Προπύλαια.

Πορεία αλληλεγγύης διοργανώνουν σήμερα στις 12 στα Προπύλαια καταλήψεις, στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι και συλλογικότητες για τη Villa Amalias, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu, τα πολιτικά στέκια της ΑΣΣΟΕ, τους συλληφθέντες μετανάστες μικροπωλητές και τον 98fm.
«Οι καταλήψεις, οι αυτοοργανωνμένοι χώροι, οι αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης είναι κομμάτι των κοινωνικών- ταξικών αγώνων και κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, αξιοπρέπειας, συντροφικότητας, δημιουργικότητας, κοινοκτημοσύνης», επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.
Στην πορεία καλούν επίσης αυτόνομα σχήματα και πολιτικές οργανώσεις, ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις.
http://alterthess.gr/
Babushka
12-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template