Home » , » Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος

Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος


ΑΣΠΙΔΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δυναμική συμμετοχή στην συγκέντρωση και στην πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος, τα γραφεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το Υπουργείο Οικονομικών, είχαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των άλλων Τραπεζών κατά τη διάρκεια της 24ωρης Πανελλαδικής Παντραπεζικής Απεργίας της ΟΤΟΕ.
Οι χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στην συγκέντρωση και στην πορεία υπερασπίζοντας τους εργαζόμενους του Ταχ. Ταμιευτηρίου, απαίτησαν με μια φωνή:
Να μην περάσουν
Οι απολύσεις και το ξεπούλημα
Του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Η ΟΤΟΕ επισημαίνει στην Τρόικα, στην Κυβέρνηση, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στη Διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος, ότι δεν θα επιτρέψει απολύσεις στο χώρο των Τραπεζών και δηλώνει κατηγορηματικά ότι όσοι πειραματίζονται με το Ταχ. Ταμιευτήριο δοκιμάζοντας και προκαλώντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων «παίζουν με τη φωτιά».
Υποτίθεται ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τις αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τις Τράπεζες, την οικονομία και την επιδιωκόμενη ανάπτυξη. Αν εννοούν ότι ο τρόπος για να τα πετύχουν όλα αυτά είναι η περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας με απολύσεις στις Τράπεζες, πρέπει έγκαιρα να καταλάβουν ότι «παίζουν με εύφλεκτα υλικά» και όλες οι επιδιώξεις τους μπορεί εύκολα να τιναχθούν στον αέρα.
Η ΟΤΟΕ και οι εργαζόμενοι στο Ταχ. Ταμιευτήριο, είναι ανοιχτοί στο διάλογο με στόχο την αναζήτηση λύσεων κοινής λογικής, που δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από τη διασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και κάθε σχεδιαζόμενη απόλυση είναι παραλογισμός, που οδηγεί στην απόγνωση τους εργαζόμενους και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Η ΟΤΟΕ, οι εργαζόμενοι του Ταχ. Ταμιευτηρίου και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τις όποιες εξελίξεις.
Ο αγώνας αυτός, αν συνεχισθούν οι απειλές των απολύσεων στις Τράπεζες και υπάρξουν απόπειρες υλοποίησής αυτών των απειλών, θα είναι σκληρός, κλιμακούμενος, μακρόχρονος και ολοκληρωτικός.
Αυτό ας το πάρουν όλοι οι αρμόδιοι έγκαιρα υπ’ όψη τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2013


Babushka
17-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template