Home » , » Διαμαρτυρία έξω από την Ελευθεροτυπία

Διαμαρτυρία έξω από την ΕλευθεροτυπίαΛίγες ημέρες πριν από την επανακυκλοφορία της εφ. Ελευθεροτυπία, δεκάδες μέλη της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και απλήρωτοι εργαζόμενοι του συγκροτήματος συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από τα γραφεία στο Νέο Κόσμο, ζητώντας τα δεδουλευμένα.

και μετανάστες εργαζόμενοι στην κινητοποίηση

Ούτε το χιόνι δεν πτόησε τους απλήρωτους εργαζόμενους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, για συγκέντρωση έξω από την «Ελευθεροτυπία», η επανέκδοση της οποίας επιχειρείται με τεράστιες εκκρεμότητες σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Δεδουλευμένα που είναι απλήρωτα, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις, εμπλοκές στην καταβολή επιδόματος ανεργίας, αφού δεν έχουν απολυθεί, διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ατομικές συμβάσεις για όσους κλήθηκαν να εργαστούν, αποκλεισμός άλλων και άλλα πολλά, οδήγησαν στη σημερινή συγκέντρωση, την ώρα που η εργοδοσία είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.
Σαν συμπαράσταση συμμετείχαν η πανελλήνια ομοσπονδία Τύπου και χάρτου, το σωματείο διανομέων, τοπικές κινήσεις της περιοχής και λίγοι δημοσιογράφοι εκτός «Ε».


Επειδή επιχειρείται να εμπλακούν οι εργαζόμενοι στη «Ε» και στην «εφημερίδα των συντακτών», σε μια αντιπαράθεση για το ποιος εκφράζει πιο «γνήσια», το πνεύμα της παλιάς «Ε», υπενθυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (στην οποία συμμετέχουν οι Financial Crimes, το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ανένταχτοι και η ΟΚΔΕ Σπάρτακος) τόνιζε ότι αντίπαλός μας είναι η εργοδοσία και η κυβέρνηση με τους μνημονιακούς της νόμους, γράφοντας στην πρόσφατη ανακοίνωση: «Προς άρση παρεξηγήσεων και παρερμηνειών: ευχόμαστε και στα δύο φύλλα να πάνε καλά για να διασωθούν θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προφανώς και όσοι συνάδελφοι πήγαν στο ένα ή το άλλο σχήμα, πιεσμένοι από την οικονομική συγκυρία, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν για εμάς «αντιπάλους»,αλλά ζωντανά κύτταρα του κλάδου και πολύτιμες μονάδες σε κάθε προσπάθεια αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική».

 Όπως τόνισε ο λιθογράφος και μέλος των Financial Crimes, Δημήτρης Αργυροκαστρίτης: «η κινητοποίηση οδήγησε στην αναβολή της συνέντευξης Τύπου-φιέστας και στην πρόσκληση από την εργοδοσία, τόσο των λιθογράφων, όσο και της ΕΣΗΕΑ, σε συνάντηση αύριο Τετάρτη στη 1μμ. Παράλληλα, από τις 12 το μεσημέρι αύριο, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση των απλήρωτων εργαζομένων, ενώ απαιτείται κλιμάκωση από όλα τα σωματεία των ΜΜΕ».


http://financialcrimesnews.blogspot.gr/
Baushka
8-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template