Home » , » Εθελοντικούς σκλάβους προτείνει ο Πέτρος Δούκας

Εθελοντικούς σκλάβους προτείνει ο Πέτρος Δούκας


Δωρεάν... εργασία για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας τη δική του δέσμη μέτρων για την έξοδο από την κρίση. Σύμφωνα με τον Πέτρο Δούκα όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας. 

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, κλπ) υποστηρίζει ο πρώην υφυπουργός. «Γιατί λέω χωρίς επιπλέον κόστος (για τους εργοδότες)/(Το Δημόσιο, εκτός από το επίδομα ανεργίας θα πληρώνει και ειδικό επιμίσθιο, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες)» σημειώνει.

«Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή», θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».

«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.

Ο Πέτρος Δούκας Από το 1979 έως το 1985 εργάστηκε στην τράπεζα Citibank στη Νέα Υόρκη. Το 1986 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της ίδιας τράπεζας για την Ελλάδα. Από τον Αύγουστο του 1992 έως τον Οκτώβριο του 1993 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών. Το 1994 επέστρεψε στη Citibank και το 1996 ίδρυσε εταιρία συμβούλων. Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και ορίστηκε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ανανέωσε την εκλογή του το 2007 και τοποθετήθηκε σε θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το 2007 αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.Στις εκλογές του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον θεώρησε υπεύθυνο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, παρότι υπήρξαν μόνο ενδεικτικά στοιχεία σε βάρος του.


Babushka σχόλιο
Δεν έχει ακουστεί πιο χυδαία πρόταση μέχρι τώρα. Ο  Κ. Δούκας προτείνει να περάσουμε πάλι από την εποχή της σκλαβιάς μόνο που ζητά αυτό να γίνει εθελοντικά. Η δουλεία δεν είναι για να μας κρατάει σε φόρμα, αλλά το μέσο από το οποίο βγάζουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες μας προφανώς με τρόπο δυσανάλογο αφού περνούμε λιγότερα από ότι παράγουμε! ο Κ. Δούκας εξισώνει τον όρο εργασία με αυτόν της γυμναστικής. Επίσης μια ακόμη χυδαιότητα είναι που στον όρο κοινωνική εργασία περιλαμβάνει και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. θεωρεί δηλαδή πως αν εργασθείς εθελοντικά και δωρεάν σε μια ιδιωτική εταιρία θα βοηθήσεις την κοινωνία σου στο σύνολο της. Λέει ότι οι άνεργοι θα έρθουν σε επαφή με τούς αυριανούς εργοδότες τους, έστω και με τρόπο ταπεινό "θα ξετριφτούν". Τέλος είναι προφανές πως αν αυτή η πρόταση βρει έδαφος να εφαρμοστεί όλοι αυτοί που θα δουλεύουν δωρεάν δεν θα μπορούν να καταναλώσουν το παραμικρό οπότε από αυτήν την κίνηση δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην κίνηση του χρήματος εντός της κοινωνίας,  προφανώς ο Κ. Δούκας αυτό το γνωρίζει άλλωστε διετέλεσε και γενικός διευθυντής της Citibank. Τα μόνο στα οποία μπορεί να φέρει "θετικά" αποτελέσματα αυτή η πρόταση είναι πρώτον ότι οι ιδιωτικές εταιρίες και οργανισμοί θα βρουν Δωρεάν χέρια εργασίας ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τα είδη αυξημένα κέρδη τους και δεύτερον το γεγονός ότι αυτοί που εργάζονται και πληρώνονται θα έχουν το φόβητρο του δωρεάν εργάτη- σκλάβου!

Babushka
7-1-2013

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template