Home » » VIDEO - Δακρυγόνα και απίστευτα επεισόδια στη Δ.Ο.Υ Νάουσας

VIDEO - Δακρυγόνα και απίστευτα επεισόδια στη Δ.Ο.Υ Νάουσας

Γράφει ο 
Βαλάντης Λιόλιος

Απίστευτες σκηνές ζήσανε όσοι ήταν παρόντες το πρωί της Τετάρτης στο Δ.Ο.Υ Νάουσας, καθώς σημειώθηκαν πρωτόγνωρα επεισόδια με δακρυγόνα και τραυματισμούς.
Η αιτία ήταν η ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών του διευρυμένου Δήμου, οι οποίοι αντιστέκονται στη...
μεταφορά της Δ.Ο.Υ Νάουσας στη Βέροια. Η αστυνομία είχε αποκλείσει από νωρίς το πρωί όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο Διοικητήριο της Νάουσα, όπου στεγάζεται και η Εφορία. 
Η σταδιακή έλευση των πολιτών δεν άργησε να ανάψει τα αίματα και δυστυχώς υπήρξαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των κατοίκων της Νάουσας και των αστυνομικών. Είχαμε τραυματισμούς, ρίχτηκαν σπρέι κατά των πολιτών δακρυγόνα αλλά και κροτίδες λάμψης. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική ενώ τελικά το φορτηγό που μετέφερε τους υπολογιστές και τον serverτης εφορίας έφυγε με τη συνοδεία αστυνομικών οχημάτων.
«Φρούριο» η Νάουσα

Από τις 6 το πρωί μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ξεπερνούσαν τους 100, είχαν αποκλείσει κάθε δρόμο που οδηγούσε στο Διοικητήριο της Νάουσας, όπου στεγάζεται και η Εφορία. Στόχος ήταν η μεταφορική εταιρία και το φορτηγό που βρισκόταν στην πίσω είσοδο του Διοικητηρίου Νάουσας να φορτώσει τους υπολογιστές και τον κεντρικό serverτης Εφορίας.
Ανένδοτο το Υπουργείο

Στο χώρο βρισκόταν από το πρωί ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζς, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης του Δήμου. Υπήρξε διαπραγμάτευση τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Μπαντουβάκη όσο και με τους βουλευτές Ημαθίας με σκοπό να υπάρξει παρέμβαση και να «παγώσει» η μεταφορά της Εφορίας στη Βέροια. Μάλιστα, από χθες το βράδυ, αυτή η είδηση (του «παγώματος» της μεταφοράς συγκεκριμένων εφοριών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Νάουσα), «έπαιξε» στα μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Παρόλα αυτά η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε καθώς το Υπουργείο δείχνει ανένδοτο στην μεταφορά της Εφορίας Νάουσας.
Σπρέι και δακρυγόνα

Επίσης, ο Δήμαρχος Νάουσας με έγγραφη καταγγελία η οποία μάλιστα ακουγόταν μέσω μεγαφώνου σε όλη την πόλη, κατήγγειλε την προσπάθεια να γίνει «φρούριο» η Νάουσα και καλούσε τον κόσμο να έρθει στο Διοικητήριο. Έτσι και έγινε, σταδιακά ο κόσμος αυξήθηκε ενώ η «σπίθα» που άναψε τα αίματα ήταν η είδηση πως το φορτηγό ξεκίνησε να φορτώνει τους υπολογιστές και τον server.
Ο κόσμος θέλησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και τα κιγκλιδώματα και να προχωρήσει μέχρι το κτίριο του Διοικητηρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ με τις ασπίδες τους αντιστάθηκαν και τα επεισόδια γενικεύτηκαν. Υπήρξαν προπηλακισμοί πολιτών με κλομπ, ρίχτηκαν σπρέι αλλά και δακρυγόνα με συνέπεια η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξε πρόβλημα και με ηλικιωμένους ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε καφενείο στο Διοικητήριο, ενώ πρόβλημα υπήρξε και στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας..
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν δυο ακόμη κλοιούς υποχωρώντας και τα πνεύματα ηρέμησαν προς στιγμήν. Ο Δήμαρχος Νάουσας διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη ρίψη δακρυγόνων αλλά τα επεισόδια δεν είχαν λήξει.

 Έφυγε το φορτηγό

Στο χώρο του Διοικητηρίου εμφανίστηκαν και οι οικοδόμοι του Εργατικού Κέντρου Νάουσας με σημαίες του ΠΑΜΕ , οι οποίοι πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα απεργιακή κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΔ Νάουσας αλλά και μέλη της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας». . Σταδιακά, τα πνεύματα «άναψαν» και πάλι, με τους διαδηλωτές να ζητάνε να προχωρήσουν προς το Διοικητήριο και τους αστυνομικούς να αντιστέκονται. Είχαμε νέα σοβαρά επεισόδια με προπηλακισμούς, δακρυγόνα αλλά και κροτίδες από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα είχαμε τραυματισμούς, ενώ ένα δημοτικός υπάλληλος έσπασε το χέρι του. Μετά από 20 περίπου λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν και πάλι, ενώ ο κ. Καραμπατζός με τον κ. Γώγο ανακοίνωσαν στους πολίτες πως δυστυχώς το Υπουργείο είναι ανένδοτο στη μεταφορά της εφορίας.
Οι συγκεντρωμένο προχώρησαν στο πίσω μέρος του Διοικητηρίου, όπου το φορτηγό όμως της μεταφορικής εταιρίας και οι εργάτες είχαν ήδη φορτώσει υπολογιστές και serverκαι κατάφεραν να φύγουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Νάουσας ανακοίνωσε πως το Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.
 
 
   
http://www.naousanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8976:2013-01-16-11-56-18&catid=37:2010-05-13-21-30-29&Itemid=12



Ρίψη χημικών στη ΔΟΥ Νάουσας από fon1972 http://xronika05.blogspot.gr/2013/01/video_16.html Babushka 16-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template