Home » » Επανακαταλήψη της Villa Amalias - Η δημοκρατία των Πούλμαν

Επανακαταλήψη της Villa Amalias - Η δημοκρατία των Πούλμαν



Νωρίς το πρωί δεκάδες άτομα προχώρησαν στην επανακατάληψη της Villas Amalias.
Αμέσως των χώρο περικύκλωσαν ισχυρές δυναμεις των ΜΑΤ και έκαναν χρήση χημικών προς και μέσα στην κατάληψη χωρίς κανέναν προφανή λόγο.
Λίγο αργότερα στον χώρο ήρθαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ όπου και πραγματοποιήθηκε εισβολή στον χώρο, σύλληψη όσον ήταν μέσα και εκκένωση του.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης από το σημείο απομακρύνθηκαν τόσο οι πολίτες, όσο και οι δημοσιογραφοί.
Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι για να στηρίξουν την πρωτοβουλία ενώ αυτή την στιγμή αρκετοί κατευθύονται προς την ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν οι τουλάχιστον 40 συλληφθέντες.

Ενημέρωση
11:55: Οι 101 από τις προσαγωγές έγιναν συλλήψεις
11:43: Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 141 προσαγωγές, 101 από τη Βίλα Αμαλίας και 40 από την κατάληψη των Γραφείων της ΔΗΜΑΡ.
11:30: Ανακοίνωση του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά Δικαιώματα:
Η σημερινή προσπάθεια να περιέλθει και πάλι η Villa Amalias στα χέρια του κόσμου της αντίστασης απέδειξε για μια ακόμα φορά την ορθότητα του πασίγνωστου στίχου του Χικμέτ: "Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος, το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι."
Μπορεί τα πάνοπλα τάγματα του Δένδια να εκκένωσαν και πάλι τη Villa και να συνέλαβαν τους καταληψίες, αλλά η ακροδεξιά γραμμή του Φαήλου Μιχαλολιάκου χρεοκόπησε ηθικά και πολιτικά. Όσο δεν κάμπτεται το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος και "οι από κάτω" επιμένουν στην εξεγερμένη αξιοπρέπεια τους, η σιωπή του μνημονιακού νεκροταφείου δεν πρόκειται να επιβληθεί.
Τα σπίτια, τους δρόμους και τις πλατείες εμείς τα φτιάξαμε κι εμείς θα τα ξαναπάρουμε.
Στέλνουμε τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες. Το ξαναλέμε: Οι πραγματικοί φυλακισμένοι δεν είναι οι σιδεροδέσμιοι αγωνιστές, αλλά οι έγκλειστοι των καναπέδων και τη μοιρολατρίας.
Αθήνα 9/1/2013
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
11:28: Τα μαλακισμένα της Βίλλας και το Mega
Ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος απέδωσε υβριστικό χαρακτηρισμό στους καταληψίες στη Βίλα Αμαλία. Ενώ είχε ήδη πέσει το σήμα για την διακοπή τα μικρόφωνα στο πλατώ ήταν ακόμα ανοικτά και ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε την πραγματική του άποψη για τη καταληψίες της Βίλλας.
10:40: Ανακοίνωση της Βίλλας:
Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012.
Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές.
Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους
ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
VILLA AMALIAS
10.20: Επέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
10.00: Κατάληψη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αγίου Κωνσταντίνου 40 σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Βίλα Αμαλίας και τους συλληφθέντες.





http://alterthess.gr/
Babushka
9-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template