Home » » ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά
Μια “εργατική διαφορά” και μια εγκληματική ενέργεια που συντάραξαν το πανελλήνιο το Δεκέμβριο του 2008 φτάνει στα δικαστήρια την προσεχή Τρίτη. Στις 5 Φεβρουαρίου, στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Φίλωνος Σκουζέ 3-5) εκδικάζεται η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση – με καυστικό οξύ που δέχτηκε στο τέλος της βάρδιας της, η Κωνσταντίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πρώην εργοδότη της, την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να της καταβληθεί η αναγκαία αποζημίωση για τα πάνδεινα που υπέστη, υπερασπιζόμενη το αυτονόητο δικαίωμα τήρησης της εργατικής νομοθεσίας στον τομέα των καθαριστών και καθαριστριών.
Η Κούνεβα η οποία έχασε στην κυριολεξία την όψη της από τη δράση του οξέος με την οποία επιχείρησαν να την τιμωρήσουν (άγνωστο ακόμη ποιοι) για τη συνεπή συνδικαλιστική και άκρως “ενοχλητική” για κάποιους δράση της, πριν από τη μοιραία νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου είχε δεχθεί απειλές για εκείνη και για το παιδί της.
Μάχιμη συνδικαλίστρια της ,ΠΕΚΟΠ (παναττικό σωματείο καθαριστριών και οικιακών εργαζομένων) σε ένα χώρο επισφαλούς εργασίας, δεν κάμφθηκε από τις απειλές .Αντιθέτως, συνέχισε να ενοχλεί με τις καταγγελίες της και τις τριμερείς συναντήσεις που προκαλούσε το σωματείο της καταγγέλοντας ότι άλλα δήλωναν οι εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας κι άλλα πλήρωναν ως αμοιβές στο προσωπικό.
Πολλαπλά πολίτης «δεύτερης κατηγορίας» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη σ’ έναν απαξιωμένο κοινωνικά κλάδο, υπέστη τις συνέπειες της αγωνιστικής στάσης της με μια βάρβαρη, μεσαιωνικού χαρακτήρα κύρωση. Γι αυτό το λόγο χιλιάδες νέοι και νέες είδαν στη στάση της έναν ανιδιοτελή υπερασπιστή των δικαιωμάτων για αξιοπρεπή εργασία . Ιδιαίτερα τα πρωτοβάθμια σωματεία δημιούργησαν ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης σε αυτήν και την οικογένεια της με συγκεντρώσεις, καταλήψεις και οικονομικούς εράνους. Το κίνημα αυτό στήριξε την Κωνσταντίνα στα δύο πρώτα χρόνια να αντιμετωπίσει τις δεκάδες εγχειρήσεις και τη μεγάλη αλλαγή -που της επέβαλαν τα προβλήματα υγείας- στην καθημερινότητα της.
Σήμερα που όλη η Ελλάδα- κι όχι μόνο ο τομέας καθαρισμού- είναι ένας χώρος επισφαλούς εργασίας, σήμερα που οι άνθρωποι φοβούνται πολύ περισσότερο να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλιά- η υπόθεση Κούνεβα είναι πιο ζωντανή από ποτέ.
Ας μην λείψουμε από την εκδίκαση της υπόθεσης της προσεχή Τρίτη. Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Babushka
5-2-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template