Home » » Ανασκευαστής του ναζισμού και σύμβουλος του Υπουργείου

Ανασκευαστής του ναζισμού και σύμβουλος του Υπουργείου

Απέναντι σε ένα ακόμη σοβαρό θέμα «ιδεολογικής» συμπάθειας προς ακραίες φασιστικές θέσεις μπαίνει η κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας www.left.gr η οποία δημοσίευεσε πως ο σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου,Ιωάννης Κωτούλας, υπήρξε συγγραφέας βιβλίων στα οποία γίνεται προσπάθεια ανασκευής των ευθυνών του ναζισμού και απενοχοποίησης του Χίτλερ.
Το δημοσίευμα έρχεται μόλις μία βδομάδα μετά την αποκάλυψη του HOT DOC (είναι στα περίπτερα) πως ο διευθυντής του Γραμματέα της ΝΔ, υπήρξε συνεργάτης της Χούντας. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα του χουντικού στελέχους της. Μετά την αποκάλυψη για τον Γιάννη Κωτούλα στο left.gr, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, απέδιδε όσα φαίνεται να γράφει ο Κωτούλας στο βιβλίο του «Η Άνοδος του Γ Ραιχ» ως περιεχόμενο βιβλιογραφίας που χρησιμοποιεί. Ωστόσο καμιά επίσημη απάντησε δεν έχει δοθεί με σχετική ανακοίνωση.
Όπως προκύπτει από την ανάγνωση του επίμαχου βιβλίου, ο Κωτούλας, αναφέρεται σε ιστορικά στοιχεία για την άνοδο του Γ Ραιχ στο βιβλίου του, αλλά τόσο στον Πρόλογο όσο και τον Επίλογο του βιβλιου, παραθέτει συμπεράσματα και κρίσεις του για τον ναζισμό και τον ίδιο τον Χίτλερ. Τα συμπεράσματά του, είναι μια καθαρή προσπάθεια να ανασκευαστεί η ευθύνη του ναζισμού για τις σφαγές του Β Παγκοσμίου Πολέμου και να εμφανιστεί ως μια Επανάσταση της οποίας μάλιστα το μεγάλο επίτευγμα ήταν η αντικομμουνιστική προίκα κατά τον συγγραφέα.
Καταγράφουμε μερικά μόνο αποσπάσματα:
Στη σελίδα 144 (Επίλογος) ο Κωτούλας αναφέρει «η συντονισμένη δράση των Δυτικών Δημοκρατιών και των κομμουνιστών της ΕΣΣΔ επέφερε σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο για το Δυτικό τμήμα της Γερμανίας την συνταγματική μετάβαση στην αστική Δημοκρατία του 1948… Σε ιδεολογικό επίπεδο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η πλήρης δαιμονοποίηση του Εθνικοσοσιαλισμού, πολιτική και ιστορική και ο προσανατολισμός της γερμανικής κοινωνίας σε κατασκευασμένες έννοιες όπως η «υπέρβαση του (εθνικοσιαλιστικού) παρελθόντος». Ωστόσο οι ιστορικές επιπτώσεις του εθνικοσοσιαλισμού, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση κλίματος του 20ου αιώνα με την επίταση της τεχνολογικής προόδου και της πολεμικής τέχνης, την αντίθεση στο αποικιακρατικό σύστημα,την κυριαρχία της ιδεολογίας στην πολιτική πρακτική και την πρόκριση της κοινωνίας έναντι της οικονομίας, καθώς και την πολιτική κληρονομιά του αντικομμουνισμού στο αμερικανικό Έθνος».

Για τον Ι. Κωτούλα δεν υπάρχουν εκατομμύρια νεκρών από το ναζισμό, αλλά τεχνολογική εξέλιξη και ανάπτυξη της πολεμικής τέχνης. Προφανώς αυτό θεωρεί ζητούμενο όπως και οι απόγονοι του ναζισμού στα βιβλία τους. Για τον ιστορικό της ΝΔ, ο Εθνικοσοσιαλισμός δαιμονοποιήθηκε και στη Γερμανία η ανάγκη υπέρβασης από το ναζιστικό παρελθόν ήταν φτιαχτή. Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι κατά τον Κωτούλα ότι έκανε αντικομμουνιστές τους Αμερικανούς.

Για τους κομμουνιστές ο κ. Κωτούλας έχει την άποψη που έχει και η Χρυσή Αυγή. Η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Σοβιετική Ένωση δεν έχει καμιά κοινωνική και ιδεολογική διάσταση, ούτε βέβαια λαϊκή συναίνεση. Λέει χαρακτηριστικά (σελ 142 Επιλογος) «ο κομμουνισμός ήταν ένα περιθωριακό κίνημα που επικράτησε χάρη στην ήττα του Ρώσικου Στρατού στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, τη βοήθεια του Β Ραιχ και κυρίως, τις μεθόδους μαζικής τρομοκράτησης που χρησιμοποίησε την περίοδο 1918-21».
Όλα αυτά σε αντίθεση με τον ναζισμό που τον παρουσιάζει ως ιδεολογικό επίτευγμα χωρίς ρατσισμό, αντισημιτισμό, κρεματόρια, διώξεις, νεκρούς. Γράφει ο ανασκευαστής του ναζισμού (εν αντιθέση πάντα με τα του κομμουνισμού) «όσον αφορά τον Εθνικοσοσιαλισμό είναι αξιοσημείωτος ο βαθμός της κοινωνικής συναίνεσης την οποία έχει επιτύχει. Έως το 1938 το ποσοστό των γάμων ήταν το υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ οι αυτοκτονίες είχαν μειωθεί κατά 80% ενδείξεις κοινωνικής αισιοδοξίας» (ορίστε πρόταση κ Σαμαρά για τις αυτοκτονίες).
Λίγο παρακάτω ο Κωτούλας ανακαλύπτει όλα τα προτερήματα του Εθνικοσοσιαλισμού με ζήλο Μιχαλολιάκου « Κυρίως όμως τα αίτια της ομοθυμίας εντοπίζονται σε στοιχεία ηθικού και ιδεολογικού χαρακτήρα, στην καλλιέργεια του ηρωικού ήθους, στην αίσθηση μιας ιστορικής αποστολής και στην ταύτιση των πολιτών με ένα καθεστώς που ήταν επαναστατικό, εκσυγχρονιστικό, παραδοσιακό και τέλος ήταν φυλετικό».
Ο Κωτούλας έχει εκφράσει ακραίες θέσεις και για το μεταναστευτικό και αποτελεί το «επιστημονικό» άλλοθι για το νομοσχέδιο της ΝΔ για την ιθαγένεια. Αυτά προς το παρόν. Περιμένουμε απάντηση από τη ΝΔ επίσημα και για τον χουντικό Φιλιππακόπουλο και για τον κ Κωτούλα.


Babushka
12-3-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template