Home » » ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 424 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ-ΑΓΓΑΡΙΟΜΑΧΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 424 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ-ΑΓΓΑΡΙΟΜΑΧΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ

Η καταγγελία των φαντάρων για την απόπειρα αυτοκτονίας που σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ουσιαστικά άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου δίνοντας το έναυσμα σε συναδέλφους που είχαν υπηρετήσει εκεί να αποκαλύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει. Ο μύθος του «πολιτισμένου-δημοκρατικού» Υγειονομικού, που εκπαιδεύει τους στρατιώτες του με ήθος και σεβασμό στην προσωπική και επιστημονική τους συγκρότηση, το οποίο δίνει με αυταπάρνηση τη μάχη για την ανθρώπινη υγεία και ζωή, βάλλεται ανεπανόρθωτα.
Η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι φαντάροι σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες των μονάδων που θα μετατεθούν και αναλάβουν υπηρεσία. Κυριαρχεί η αγγαρεία, το χώσιμο,  υπό ένα καθεστώς τρομοκρατίας για τους φαντάρους, ενώ οι  ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπείες παράνομες και επικίνδυνες.
Κυριαρχούν δηλαδή συμπεριφορές που σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν  τον όρκο του Ιπποκράτη!
Διαβάζουμε λοιπόν:
Πρώτη καταγγελία: υπηρέτησα και εγώ για 1,5 μήνα 424 ως 8μηνος με την ειδικότητα Ψυχολόγου. Επιβεβαιώνω τα παραπάνω σχετικά με την πρακτική κ συμπεριφορά του Αρχιλοχία και του Δκα λόχου.
Υ.Γ. δυστυχώς δεν είχαμε χώρο και θέση δράσης ως ΟΨΜ (αναφοράς των προβλημάτων τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική κατάσταση των οπλιτών) παρά δρούσαμε ως ψυχοφύλακες στην ψυχιατρική κλινική (όπου και δέσιμο κ ηλεκτροσόκ αλλά και δίχως συγκατάθεση γραπτή "πειραματικές φαρμακολογικές μελέτες" γίνονται με συμμετέχοντες φαντάρους). Στο 424 δεν υπάρχει άτομο αναφοράς ΟΨΜ.
Δεύτερη καταγγελία: Υπηρέτησα κι εγώ ως εκπαιδευόμενος με την ειδικότητα του νοσοκόμου-τραυματιοφορέα (Ν/Τ) στο 424 για 1 μήνα. Ό,τι αναφέρεται για τη συμπεριφορά των εν λόγω "κυρίων" είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Συν τοις άλλοις όταν υπηρέτησα εκεί δεν κάναμε ΚΑΜΙΑ εκπαίδευση πάνω στην ειδικότητά μας, παρά μόνο με γραμμή δοσμένη από το διοικητή και τον αρχιλοχία κάναμε αδιάκοπα υπηρεσίες και πόστα για να ξεκουράζονται όπως μας έλεγαν οι παλιοί. Γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός παλιών και νέων στη μονάδα με εντολή αρχιλοχία και διοικητή. Πέραν αυτού βεβαίως και λόγω ότι δεν είχαμε κάνει καθόλου εκπαίδευση, όταν πήγα στη μονάδα έτυχε και στα ΣΠΕΝ αλλά και με κίνηση με το φορεοφόρο του τάγματος, να χρειαστεί να έχω το καθήκον του νοσοκόμου για την περίπτωση που παρουσιαζόταν σχετική ανάγκη, τη στιγμή που δεν ήξερα ούτε καν πως δίνονται οι πρώτες βοήθειες...
Εμείς καλούμε τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθ.Τσέλιο και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να παρέμβουν προσωπικά και να διερευνήσουν τις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες που ακολούθησαν θυμίζουμε την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας, που τα στελέχη του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου απέκρυψαν, τρομοκρατώντας και απειλώντας το προσωπικό,  για να μην αποκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες τους.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε άλλο ένα θλιβερό περιστατικό. Από αυτά που σπάνια βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, από αυτά που δε μπαίνουν στις επίσημες στατιστικές.
Ένας συνάδελφός μας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας δύο καρτέλες ασπιρίνες. Το καθημερινό του πόστο ήταν στα μαγειρεία του νοσοκομείου. Η υπηρεσία αυτή άτυπα δεν απαιτεί στρατιωτική ενδυμασία οπότε όλοι εμφανίζονται με τα πολιτικά τους ρούχα.
Αιφνιδιαστικά όμως ο αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Ανθόπουλος τον κάλεσε να παρουσιαστεί στο λόχο. Ο συνάδελφός μας δεν είχε μαζί του στρατιωτικά ρούχα. Τον περίμενε μια καλή ποινή και μία ακόμη καλύτερη κατσάδα.
Το άγχος και η πίεση τον θόλωσαν. Έκανε απόπειρα με τον πρώτο τρόπο που του ήρθε στο μυαλό. Ευτυχώς τον βρήκαν εγκαίρως και γλιτώσαμε τα χειρότερα.
Αστείος λόγος θα σκεφτεί κάποιος που δε γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν στο λόχο διοικήσεως. Ο διοικητής λοχαγός Τσιφτής έχει επιβάλει μια αφόρητη καθημερινότητα στους φαντάρους που μόνο για γέλια δεν είναι. Ό ίδιος βέβαια εμφανίζεται διακριτικά μόνο και μόνο για να καλύψει το πρωτοπαλίκαρό του ( τον αρχιλοχία που αναφέραμε πριν).
Το αίσθημα του φόβου και της τρομοκρατίας είναι καθημερινό. Απειλές, τραμπουκισμοί, φωνές και ποινές σε κάθε ευκαιρία σε κάθε αφορμή. Μας έχουν τσακίσει τα νεύρα. Αν συνυπολογίσει κανείς και το μεγάλο διάστημα εμπλοκής που πέρασαν οι περισσότεροι καταλαβαίνει την άθλια ψυχολογία μας. Μετράμε τις μέρες για να φύγουμε από εδώ.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε τέλος στον ύπουλο τρόπο με τον οποίο ο αρχιλοχίας Ανθόπουλος προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις μεταξύ των φαντάρων. Προσπαθεί να καλοπιάσει όσους βρίσκονται στο γραφείο του. Τους εξαιρεί από το κλίμα τρομοκρατίας και τους τάζει τιμητικές άδειες ενώ τις κόβει σε όλους τους άλλους. Απαιτεί στη συνέχεια από αυτούς το ρόλο του ρουφιάνου.
Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι μπορεί να μας διασπάσει με αυτό τον τρόπο. Κανένας από εμάς δε τσιμπάει σε τόσο φτηνά κόλπα.
Ένας συνάδελφός μας παραλίγο να πεθάνει.
Δε θα γίνουμε συνένοχοι για λίγες μέρες άδεια.
Όμως όλα αυτά τα γεγονότα που παραλίγο να στερήσουν την ζωή σε έναν συνάδελφο μας θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν αντιμετωπιστεί από τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437  
http://diktiospartakos.blogspot.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template