Home » » Αγωγή 100.000 από τα φροντιστήρια Μπαχαράκης στο Σωματείο Εργαζομένων

Αγωγή 100.000 από τα φροντιστήρια Μπαχαράκης στο Σωματείο Εργαζομένων

Ένας χρόνος έχει περάσει από την αρχή των κινητοποιήσεων του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών ενάντια στην εργοδοσία του Μπαχαράκη.
Υπενθυμίζεται πως πριν έναν χρόνο η εργοδοσία των Φροντιστηρίων απέλυσε έναν εργαζόμενο καθηγητή και όπως καταγγέλλει το σωματείο δεν του κατέβαλε δεδουλευμένα.
Έτσι ξεκίνησε ένας καθημερινός αγώνας από το σωματείο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, παρεμβάσεις ο οποίος εμπεριείχε και την εμπλοκή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών  σε κάποιες στιγμές του μετά από αίτημα της εργοδοσίας.
Παρόλαυτα ήδη οι εργαζόμενοι και το Σωματείο έχουν κερδίσει δύο δικαστήρια, το ένα τον περασμένο Μάη,  όταν η εργοδοσία κατηγορούσε το Σωματείο για παρεμπόδιση της λειτουργίας του φροντιστηρίου, και στις αρχές Ιούλη,όταν η εργοδοσία ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα εναντίων μελών του Σωματείου.
Αγωγή 100.000 Ευρώ στο Σωματείο
Στις αρχές Αυγούστου η εργοδοσία απέστειλε προς τον πρόεδρο του Σωματείου, προς  τον παράνομα απολυμένο από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη, προς τον αντιπρόεδρο του Σωματείου αλλά και προς το Σωματείο νέα αγωγή/μήνυση, η οποία θα εκδικαστεί στις 15 Οκτώβρη του 2013.
Την Δευτέρα όμως, το Σωματείο και τα μέλη του θα βρίσκονται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της εργοδοσίας.
Σωματείο ΜισθωτώνΕκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
Στις 13 Σεπτέμβρη 2012 έκλεισε ένας χρόνος κινητοποιήσεων του Σωματείου μαςενάντια στην εργοδοσία του Μπαχαράκη και αυτή η εργοδοσία συνεχίζει να προτιμά,με την απόφασή της και με τις πράξεις της, να ζημιώνει καθηγητές, μαθητές και γονείςμε τη διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των κάθε είδους σχέσεων μέσαστο ίδιο της το φροντιστήριο.
Στις αρχές Αυγούστου απέστειλε προς τον πρόεδρο τουΣωματείου, προς τον παράνομα απολυμένο από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη, προς τοναντιπρόεδρο του Σωματείου αλλά και προς το Σωματείο νέα αγωγή/μήνυση, η οποία θαεκδικαστεί στις 15-10-2013. Αγωγή με την οποία ζητάνε ουσιαστικά να απαγορευτεί ησυνδικαλιστική δράση και η οποιαδήποτε εργατική διεκδίκηση, ακόμη και η όποιαδυνατότητα δημοσιοποίησης αυτής της εργατικής διαφοράς και διεκδίκησης.
Επίσης ηεργοδοσία του Μπαχαράκη ζητάει με αυτή την αγωγή: (α)να ζητήσει το Σωματείοδημόσια συγνώμη και (β)να της καταβληθεί, από το Σωματείο, το ποσό των 100.000ευρώ για ηθική αποζημίωση! Απέναντι στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του Σωματείου μας η εργοδοσία τουΜπαχαράκη έστησε ένα βουνό από μηνύσεις και δικαστικές διώξεις, για να κάμψει τοναγώνα μας. Όλες βασισμένες σε ψέματα.
Ήδη η εργοδοσία του Μπαχαράκη έχασε δύοδικαστήρια, το ένα τον περασμένο Μάη, όπου κατηγορούσε το Σωματείο ότιπαρεμπόδιζε τη λειτουργία του φροντιστηρίου, με την χρήση ντουντούκας/τηλεβόα. Καιστις αρχές Ιούλη, έχασε και τα ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ζητούσε ουσιαστικάνα απαγορευτεί στο Σωματείο η οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση! Στις 8 Οκτώβρη2012, το Σωματείο μας και τα μέλη του σέρνονται από την εργοδοσία του Μπαχαράκη,για άλλη μια φορά στα δικαστήρια.
ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Η επίθεση της εργοδοσίας, εναντίον του Σωματείου, θέτει σε εμάς το καθήκον,ιδίως στη σημερινή περίοδο των Μνημονίων, να συνεχίσουμε δυναμικά καιαποφασιστικά μέχρι την δικαίωσή μας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καιαλληλεγγύης την Δευτέρα, 8/10/12, στις 8.30π.μ. έξω από τα ΔικαστήριαΘεσσαλονίκης.ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την:
·Άμεση επαναπρόσληψη του παράνομα απολυμένου συνδικαλιστή – συναδέλφουκαθηγητή φυσικού Γ. Παπαγιάννη,
·Άμεση καταβολή των διαφορών στα δεδουλευμένα του
·Απόσυρση όλων των μηνύσεων και διώξεων που έχει κάνει η εργοδοσία στονΜπαχαράκηΖητάμε από όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν τη βία και την τρομοκρατία τωνΜνημονίων, να μας βοηθήσουν.
Καλούμε τους γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημάτους πολλές χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τη μόρφωση των παιδιών τους, να απαιτήσουναπό την εργοδοσία του Μπαχαράκη να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αυτήδημιούργησε.
07/10/2012
http://syndicalaizer.wordpress.com/ 



http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2012/10/07/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-100-000-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template