Home » » Η ΕΤ-1 κέντρο μεταναστών!

Η ΕΤ-1 κέντρο μεταναστών!

Πηγή: http://www.themediaproject.gr/article/29760/I-ET-1-kentro-metanaston

Τέλος η ΕΤ-1. Το κτίριο της μετατρέπεται σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Τη σφραγίδα θα βάλει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που διορίστηκε από την τριτοκομματική κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Και μέχρι στιγμής κανείς δεν αντιδρά!

Όταν ο τέως αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος παρουσίασε το σχέδιο του για την ΕΡΤ που προέβλεπε το κλείσιμο της ΕΤ-1 σηκώθηκαν όλες οι πολιτικές πέτρες. Και από το ΠΑΣΟΚ και -κυρίως-από τη Ν.Δ.
Τώρα η Νέα Δημοκρατία σφραγίζει ένα ιδιότυπο λουκέτο στην ΕΤ-1. Αποδέχεται την υφαρπαγή του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης όπου λειτουργούν 4 υπερσύγχρονα στούντιο ψηφιακής τεχνολογίας για τα οποία πληρώθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το ΔΣ της ΕΡΤ συνεδριάζει αύριο Παρασκευή(όλα τα σοβαρά στα ΜΜΕ Παρασκευή γίνονται) για να δώσει την έγκριση του στην παράδοση των κιτρίων της Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη. Κατά πληροφορίες μας ο Ν.Δένδιας συνοδευόμενος από τον αρμόδιο των ΜΜΕ και κάποτε αντιδρούντα, Σ. Κεδίκογλουεπιθεώρησαν ήδη τους χώρους της Κατεχάκη για να (συν)αποφασίσουν ποιοί χώροι είναι κατάλληλοι για να μετατραπούν σε στρατόπεδο κράτησης μεταναστών.
Κατά κάποιες άλλες πληροφορίες η απόφαση αυτή οφείλεται στην πίεση που ασκήθηκε από κλιμάκια της τρόϊκας και της Ε.Ε να εμφανίσει η ελληνική κυβέρνηση χώρους για τη λειτουργία συγκέντρωσης μεταναστών. Και μιας άλλα φιλέτα του δημόσιου τομέα οδεύουν προς πώληση, βρέθηκε πρόχειρο το κτίριο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Το οποίο σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την κατάσταση έχει ιδιότυπο καθεστώς ιδιοκτησίας. Δεν μπορεί να πουληθεί σε ιδιώτες. Το κτίριο όμως ανήκει στην ΕΡΤ και αυτή θα αποφασίσει να το μετατρέψει σε "στρατόπεδο συγκέντρωσης".
Το θέμα είναι σοβαρό αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά δυναμικά ή σοβαρά για την υπόθεση. Μόνο κάποιες ερωτήσεις στη Βουλή κι αυτές χωρίς κανείς να μάθει ποτέ αν υπήρξε πειστική απάντηση για το λόγο παραχώρησης. Η δε διοίκηση της ΕΡΤ αβασάνιστα δίνει την έγκριση της και απεμπολεί την περιουσία της κρατικής (δημόσιας) τηλεόρασης, καταστρέφοντας έτσι και την εταιρεία που ανέλαβε υποτίθεται να διοικεί για την επιβίωση και την καλή της λειτουργία.

http://www.themediaproject.gr/article/29760/I-ET-1-kentro-metanaston
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template