Home » » 89 ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

89 ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!


Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΑΤΑΣΕΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ-ΕΞΠΡΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!
Μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και τη συνεδρίαση του Eurogroup, η τρικομματική κυβέρνηση ξεκινά από σήμερα "αγώνα δρόμου" για να πετύχει έως τις 18 Οκτωβρίου την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων ύψους 13,5 δισ. καθώς επίσης και τη νομοθέτηση 89 παρεμβάσεων, οι οποίες είναι εκκρεμότητες του Μνημονίου 2 (αυξήσεις 8% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, περικοπές σε εφάπαξ, κύριες συντάξεις, ειδικά μισθολόγια, καθιέρωση με νόμο του κατώτατων μισθών, άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» κλπ).
Στο Eurogroup της Δευτέρας, πάρθηκε απόφαση οι εν λόγω 89 παρεμβάσεις να γίνουν «προαπαιτούμενες δράσεις» για την καταβολή της καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς όπως ειπώθηκε το πακέτο των 13,5 δισ. δεν επαρκεί για την εκταμίευση της δόσης. Η θέσπιση των μέτρων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου ή λίγες ημέρες αργότερα.

Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά και τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα, πλέον, έχει τεθεί ξεκάθαρα από την πλευρά της κυβέρνησης το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος και, μάλιστα, το παρουσιάζουν σαν μια σημαντική πρόοδο. Στην πραγματικότητα, η τρόικα έχει ουσιαστικά ακυρώσει οποιαδήποτε «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης, ακόμα και αυτή της ψευδεπίγραφης επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής, αφού απαιτεί το σύνολο των 89 παρεμβάσεων και τουλάχιστον το 70% των μέτρων του πακέτου των 13,5 δισ. να εφαρμοστεί εντός του '13.
Από τις 89 διαρθρωτικές αλλαγές, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί πολύ γρήγορα -προσδιορίζει το χρονικό ορίζοντα σε περίπου 15 έως 20 ημέρες- να έχει προωθήσει τουλάχιστον τις 77. Από την ταχύτητά της και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει θα εξαρτηθούν πολλά, κυρίως ως προς την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εντός του Νοεμβρίου.
Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 89 ΜΕΤΡΑ
Η μείωση των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια, η θέσπιση κατώτατου μισθού και του ωράριου εργασίας - "λάστιχο με νόμο του κράτους και , οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για φάρμακα, η μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων (βλ. συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων) και η αύξηση των συνεισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ στα επίπεδα του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνονται στη λίστα των 89 μέτρων που πρέπει να εφαρμόσει αμέσως η κυβέρνηση για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, οι σημαντικότερες διαρθρωτικές αλλαγές είναι:
  1. Νομοθέτηση της μείωσης 12% κατά μέσο όρο των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου.
  2. Περαιτέρω μείωση των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων.
  3. Καθιέρωση με νόμο του κατώτατων μισθών.
  4. Δημοσίευση πλήρους απογραφής των κρατικών περιουσιακών στοιχείων στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών.
  5. Αποσαφήνιση του καθεστώτων χρήσεων γης για τα μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία που θα επιλεγούν προς εκμετάλλευση εντός του 2012.
  6. "Μεταρρύθμιση" για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την εξάλειψη των φοροαπαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων.
  7. Έλεγχοι υπηρεσιακής απόδοσης και αντικατάσταση διευθυντών υπουργείου Οικονομικών που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους απόδοσης.
  8. Αντικατάσταση στις εφορίες των πληρωμών τοις μετρητοίς και με επιταγές με τραπεζικά εμβάσματα.
  9. Δημοσίευση στο Διαδίκτυο βασικών δεικτών απόδοσης για τις εφορίες.
  10. Έλεγχος τουλάχιστον 200 δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων εφοριακών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  11. Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων.
  12. Βελτίωση του συστήματος προστασίας πληροφοριοδοτών που αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς.
  13. Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάστασή του από απλούστερη νομοθεσία.
  14. Διασφάλιση ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σημειώνουν σταθερή πτώση
  15. Ηλεκτρονικό αυτοματοποιημένο σύστημα που συνδέει τη Βάση Δεδομένων Απογραφής με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
  16. Παρουσίαση της πιλοτικής έκδοσης του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών.
  17. Δημιουργία τομεακών Κεντρικών Αρχών Προμηθειών που συντονίζονται από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.
  18. Εξορθολογισμός από τον ΕΟΠΥΥ του αριθμού των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, ώστε να μειωθεί η αναλογία γιατρών-ασθενών.
  19. Προειδοποιήσεις κάθε μήνα σε κάθε γιατρό σχετικά με τη συνταγογραφική του δραστηριότητα, όταν παρατηρείται συνταγογράφηση άνω του μέσου όρου.
  20. Πρόσθετα μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αν χρειαστεί, όπως προϋπολογισμός συνταγογράφησης για κάθε γιατρό.
  21. Υποχρεωτικό για όλα τα δημόσια νοσοκομεία να προμηθεύονται τα φάρμακα ανά δραστική ουσία.
  22. Αξιολόγηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και θέσπιση ποσοτικών στόχων για τον αριθμό των ελέγχων αδήλωτης εργασίας που πρέπει να διενεργηθούν.
  23. Κατάργησης της ελάχιστης αμοιβής για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.
  24. Τροποποίηση των όρων εισδοχής και των προϋποθέσεων άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος. Πιο συγκεκριμένα, κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρων στην υπογραφή συμβολαίων. Επίσης, κατάργηση του ελάχιστου ποσού που οφείλεται σε δικηγόρους που αμείβονται αποκλειστικά για υπηρεσίες που παρέχουν με έμμισθη εντολή.
  25. Αρση της απαγόρευσης αναγνώρισης επαγγελματικών τίτλων σε κατόχους πτυχίων που απονέμονται με βάση συμφωνίες δικαιόχρησης.
  26. Μέτρα για την επιτάχυνση της απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.
  27. Μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κατά τουλάχιστον 50%
πηγή: iskra.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template