Home » » ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Κρήτης αγρότες που διαμαρτύρονται για τις επαπειλούμενες περικοπές στις πενιχρές συντάξεις του ΟΓΑ, όπως προβλέπεται στο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα υπάρξει περικοπή 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τρόικα που ζητά και την περικοπή των δώρων και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. 


Επιπλέον, όσοι έχουν εισοδήματα από αγροτική εργασία θα βρεθούν αντιμέτωποι από το 2013 με νέο τρόπο φορολόγησης. Δεν θα ισχύει πια ο τεκμαρτός προσδιορισμός, αλλά θα φορολογούνται επί των κερδών, με συντελεστή που θα ξεκινήσει από 6%.

Το μέτρο αφορά περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενους που δήλωσαν το 2010 μέσο ετήσιο εισόδημα από αγροτικές εργασίες ύψους 1.580 ευρώ. 

Ακόμη, η κυβέρνηση σχεδιάζει κι άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα για την κατηγορία αυτή, όπως η μείωση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς και μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από το 2013, για τα εισοδήματα του 2012, κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template