Home » » Σε εξέλιξη ο "Ξένιος Ζεύς" στην Πάτρα

Σε εξέλιξη ο "Ξένιος Ζεύς" στην Πάτρα

22:30 Στην Πάτρα έφθασε αιφνιδιαστικά λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ενημερώθηκε από αξιωματικούς της Αστυνομίας, σχετικά με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, για τον εντοπισμό και την σύλληψη μεταναστών.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα παραμείνει και αύριο στην Πάτρα
.......................................................................................................................................... 
15: 08 Στις 4 έχει καλεστεί συνέλευση στο Παράρτημα για ενημέρωση / συντονισμό .

..........................................................................................................................................
14.30 Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί οι μετανάστες που εντοπίζονται να βρίσκονται στην πόλη χωρίς να διαθέτουν έγγραφα παραμονής στην πλειοψηφία τους οδηγούνται με αυτοκίνητα της αστυνομίας στο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών της Κορίνθου.
14.13: Μπλόκα σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό μεταναστών. Πριν λίγο στη διασταύρωση Σολωμού και Παπαφλέσσα άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν νεαρό που είχε στα χέρια του τσάντες. Ισχυρή η δύναμη της Αστυνομίας στις περιοχές όπου έως σήμερα τα ξημερώματα κινούνταν μετανάστες. Πεζές περιπολίες και αστυνομικοί παντού. Οι μετανάστες έχουν "εξαφανιστεί" καθώς ειδοποιούνται όχι μόνο από ομοεθνείς τους αλλά και από Πατρινούς που διαφωνούν με την... φιλοσοφία του "Ξένιου Δία".
13.19: Περισσότερες από 200 προσαγωγές και 100 συλλήψεις μεταναστών έχουν πραγματοποιηθεί από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν τους μετανάστες στο κτίριο του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής - Πατραϊκής» και εκεί γίνεται η πρώτη καταγραφή. Όσοι από τους μετανάστες δεν έχουν νόμιμα έγγραφα ή δεν έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου συλλαμβάνονται, και θα οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.
12.42: Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί πάνω από 65 οικήματα στα οποία διαμένουν μετανάστες. Όσοι συλληφθούν θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο στρατόπεδο της Κορίνθου.
11.40 Συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ "Ξένιος Ζευς" και είναι πιθανό να μην ολοκληρωθεί σήμερα. Η αστυνομία , σε πρώτη φάση συγκεντρώνει τους μετανάστες που προσαγάγει στην Πειραϊκή Πατραϊκή, προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όσοι μετανάστες συλληφθούν και μπορούν να κρατηθούν στην Πάτρα, θα μείνουν εδώ, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν εκτός Πατρών και πιθανόν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στην Κόρινθο.
10.12: Μέχρι στιγμής οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 170. Έφοδοι έγιναν από την Αστυνομία και σε σπίτια όπου διέμεναν αλλοδαποί στην οδό Παπαφλέσσα, στον Παντοκάτορα και στα Ταμπάχανα.
09.31 Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. "Ξένιος Ζευς" στην Πάτρα, για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών συνεχίζεται και επεκτείνεται εκτός των ορίων της Πάτρας, σε περιοχές όπως το Ρίο κλπ. Ο αριθμός των προσαγωγών διαρκώς ανεβαίνει και ήδη είναι τριψήφιος και ξεπερνά τις 150 και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. Στην επιχείρηση εκτός από το Λιμενικό Σώμα, συμμετέχει προληπτικά και η Πυροσβεστική, οχήματα της οποίας βρίσκονται στην Πειραϊκή Πατραϊκή και στην ΑΒΕΞ.
08.21 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" στην Πάτρα, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαγωγές μέχρι τώρα αγγίζουν τουλάχιστον τις 60 και διαρκώς ανεβαίνουν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες που δεν θα έχουν χαρτιά νόμιμης παραμονής θα μεταφερθούν στην Κόρινθο.
7.10 Η στιγμή για την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" έφτασε και για την Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν φτάσει στην πόλη αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και από όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις (π.χ. Ηλεία), οι οποίες από νωρίς το πρωί επιχειρούν σε περιοχές, στις οποίες γνωρίζουν ότι διαμένουν μετανάστες.
Στην επιχείρηση συμμετέχει και το Λιμενικό. Χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας βρέθηκε εκτάκτως ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, για να συζητηθεί ο σχεδιασμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.
Όπως έχει γράψει το thebest.gr ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την επέκταση της επιχείρησης στην Πάτρα. Μέγα ερωτηματικό: Που θα μεταφερθούν οι μετανάστες που θα συλληφθούν;

πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/151011
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template