Home » » Πανεπιστημιακοί Παν. Θεσσαλίας: Υπέρ της ματαίωσης των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης

Πανεπιστημιακοί Παν. Θεσσαλίας: Υπέρ της ματαίωσης των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης


thessalia_16_3.jpgΤην  διάλυση των Πανεπιστημίων, την εξαθλίωση διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων και την επί της ουσίας κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν εκπαίδευση τονίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Παν. Θεσσαλίας.
Ο Σύλλογος επιδιώκει να ανατρέψει, σε συντονισμό με τους Συλλόγους φοιτητών και εργαζομένων εντός του Παν. Θεσσαλίας και με τους Συλλόγους Διδασκόντων στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης αυτήν την κατάσταση που απορρέει από το μνημόνιο.
Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του "Εμμένει στο αίτημα ανοικτής συνεδρίασης της Συγκλήτου για να ενημερωθεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ΠΘ. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την άρνηση των πρυτανικών αρχών να συναινέσουν σε ένα αίτημα διαλόγου, δημοκρατίας και διαφάνειας που έχουν υποβάλει όλοι οι Σύλλογοι του ΠΘ".
Ακόμη καλεί τις ΓΣ των Τμημάτων,  να εκτιμήσουν υπεύθυνα κατά πόσον είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας τους χωρίς απαράδεκτες «εκπτώσεις» στο προσφερόμενο ακαδημαϊκό έργο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τους καλεί να προβούν σε μερική ή και ολική αναστολή λειτουργίας τους.
Ο Σύλλογος καλεί τους πανεπιστημιακούς να αρνηθούν –αν προσκληθούν- να αναλάβουν διδασκαλία άλλων μαθημάτων για να αναπληρώσουν τα κενά που έχουν προκληθεί στα προγράμματα σπουδών, για τη διδασκαλία των οποίων δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. "Κάτι τέτοιο θα συντελούσε στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών και στην μετατροπή τους σε «μεταλυκειακή εκπαίδευση»" τονίζει.
Τέλος λαμβάνει θέση υπέρ της ματαίωσης των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίου Ιδρύματος και καλεί όλους τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες να απόσχουν από τις εκλογές, να μην θέσουν υποψηφιότητα ως εσωτερικά μέλη και να μην μετάσχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη Συμβουλίου. Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων θα προσφύγει νομικά κατά της εκλογής Συμβουλίου Ιδρύματος.

πηγή: http://alterthess.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template