Home » » Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία

Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία



Τρίτη 2/10, στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμόνος
Η πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικα που οδηγεί στη διάλυση τη δημόσια εκπαίδευση υλοποιείται ταχύτατα και εκφράζεται σε όλες τις πλευρές λειτουργίας του δημόσιου σχολείου. Η μεταφορά των μαθητών μπήκε στο στόχαστρο.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην περικοπή της επιχορήγησης, μ’ αποτέλεσμα η επέκταση των συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων να μη λύσουν το πρόβλημα και να απειλείται ουσιαστικά με κατάργηση η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην περιοχή μας – Αν. Αττική, καθώς στα περισσότερα σχολεία οι αποστάσεις περιοχών από τα σχολεία είναι μεγάλες και μεγάλη μερίδα μαθητών μας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημα γίνεται αξεπέραστο για πολλούς μαθητές ιδιαίτερα τώρα που η κρίση για την ελληνική οικογένεια οξύνεται, οι όροι εργασίας για τους περισσότερους γονείς σκληραίνουν, απογειώνονται οι τιμές των καυσίμων ενώ είναι γνωστό ότι αναφερόμαστε σε μαθητές δημοτικού με μικρή ηλικία που δεν μπορούν να καλύψουν τέτοιες αποστάσεις.
Κατανοούμε ότι η περικοπή για τους μαθητές των  Καλλιτεχνικών   Μουσικών  σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής είναι επίσης τεράστιο πρόβλημα και οδηγεί αυτά τα σχολεία σε κλείσιμο καθώς δέχονται μαθητές από  όλες τις περιοχές της Αττικής. Επίσης οι μαθητές που φοιτούν σε επαρχιακά σχολεία και διαμένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο τους, θα  αναγκασθούν να διακόψουν τη φοίτησή τους. Την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν η κ. Διαμαντοπούλου έκλεινε πολλά σχολεία στην επαρχία, υποστήριζε ότι οι μαθητές δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, γιατί θα μεταφέρονταν δωρεάν. Τώρα η τρικομματική κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο.
Δε θα αποδεχτούμε την μετακύλιση του κόστους μεταφοράς των μαθητών στην τσέπη των γονέων. Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση και την λήψη όλων των μέτρων για την επαναλειτουργία της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών για όλους τους μαθητές που την έχουν ανάγκη, χωρίς περικοπές ή περιορισμούς (αποστάσεις, περιοχές κλπ)
Ο σύλλογος μας θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από τους συλλόγους γονέων Μουσικών, Καλλιτεχνικών και σχολείων ειδικής αγωγής, την Ε΄ΕΛΜΕ, τους καθηγητές και τους μαθητές, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 11.00πμ  στην Πλατεία Κλαυθμόνος.
Καλεί όλους τους συλλόγους γονέων στα σχολεία ευθύνης του συλλόγου με αποφάσεις τους να ενημερώσουν και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.
Προκηρύσσει, τη μέρα αυτή, 3ωρή διευκολυντική στάση εργασίας για όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Η στάση εργασίας αφορά τις 3 τελευταίες ώρες στο διδακτικό ωράριο του κάθε συναδέλφου ή τις πρώτες του απογευματινού.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να υπερασπίσουμε τη δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Σημείωση : καλούμε τους δ/ντές και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν όλα τα μέτρα για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των γονέων του σχολείου τους (να δώσουν την απόφαση στα ΔΣ των συλλόγων γονέων, να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση στις εισόδους του σχολείου κλπ) αλλά και να προχωρήσουν όπου μπορούν σε κοινές συζητήσεις – συνελεύσεις με τους γονείς για τις κοινές δράσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

 http://sarwnikos.wordpress.com/2012/10/01/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template