Home » » TαΨηΛάΤηΣΕβΔοΜάΔαΣ(μερος β')

TαΨηΛάΤηΣΕβΔοΜάΔαΣ(μερος β')


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, καταγγέλλοντας πραξικοπηματική αρπαγή της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας από το κυβερνών Στρατιωτικό
Συμβούλιο που δεν κάνει βήμα πίσω. Η ένταση στην Αίγυπτο χτυπά «κόκκινο» μετά και την αναβολή της ανακήρυξης του νικητή των πρώτων προεδρικών εκλογών της μετά Μουμπάρακ εποχής έπειτα από ενάμιση χρόνο στρατοκρατίας.
Νικητές δηλώνουν αμφότεροι οι υποψήφιοι -ο Μοχάμεντ Μούρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων και ο τελευταίος πρωθυπουργός του Μουμπάρακ, Αχμέντ Σαφίκ- και αλληλοκατηγορούνται για απόπειρα νοθείας στις κάλπες που στήθηκαν για το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 16-17 Ιουλίου.
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο κατέστησε σαφές σε ανακοίνωσή του ότι δεν αποσύρει το διάταγμα με το οποίο περιόρισε τις προεδρικές εξουσίες -οδηγώντας κατά πολλούς σε μία παρατεταμένη στρατιωτική κυριαρχία- και κατηγόρησε τους δύο υποψηφίους ότι προκαλούν σύγχυση και διχασμό με πρόωρες ανακοινώσεις περί προεδρικής νίκης.
Και η επανάσταση συνεχίζεται...

Στο Αττικό Νοσοκομείο με αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται:
«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη».
Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και του ευχήθηκε περαστικά.
Μιας και ο Σαμαράς βγήκε με ψήφο ''οριακής'' ανοχής ξέρει ότι είναι καλύτερα να σου βγει  το μάτι παρά τ' όνομα...

Η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας θα επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μετά από τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα "έως το τέλος του μήνα".
Νεοδημοκράτη , καλώς τα δέχτηκες...

Σε πανελλαδική σύσκεψη, στις 30 Ιουνίου, για οργάνωση δράσεων κατά των ρατσιστικών επιθέσεων, κάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που συνδιοργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, εκπρόσωποι των Αιγυπτίων Μεταναστών, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών.
Ο κ. Κωνσταντίνου κατήγγειλε «πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών» με αποτέλεσμα 60 ρατσιστικές επιθέσεις μέσα σε ένα μήνα από τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως υπάρχει «η κάλυψη της Αστυνομίας», και έκανε λόγο για καθημερινές επιθέσεις κατά μεταναστών «από μέλη της ΧΑ, όπως αυτές στο Πέραμα κατά Αιγυπτίων ψαράδων, στην πλατεία Αττικής, αλλά και μέσα σε σταθμούς του ΗΣΑΠ».
Επιπλέον, κάλεσε τα συνδικάτα και την Αριστερά «να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις σε κάθε τους μορφή, καθώς επίσης και τα Μέσα Ενημέρωσης «να μην δίνουν λόγο στους βιαστές της Δημοκρατίας».
«Η τρομοκρατία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικό κόμμα» είπε.
Μπάτσοι-ΤV-Νεοναζί , όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί...

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template