Home » , » Επειδή βιάζεται η Τρόικα…

Επειδή βιάζεται η Τρόικα…


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αν κοιτάξει κανείς τα καθημερινά αποτελέσματα της ύφεσης στις Ευρωπαϊκές χώρες , αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Εντύπωση αλλά και ανησυχία προκάλεσε η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής
ικανότητας των τριών μεγαλύτερων Ιαπωνικών Τραπεζών , την Παρασκευή από τον οίκο αξιολόγησης Fitch , κατά μία μονάδα σε Α- .
Η υποβάθμιση των τραπεζών αυτών «αντανακλά την μειωμένη ικανότητα της κυβέρνησης να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα, όπως τονίσθηκε στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιαπωνίας τον Μάιο» .
Φυσικά αυτό το γεγονός δεν συγκρίνεται με αυτά που βιώνουν καθημερινά τα Ευρωπαϊκά κράτη και κυρίως η Ελλάδα και  η Ισπανία , η οποία βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα.
Ενώ σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Ισπανού Υπουργού Προϋπολογισμού , Cristobal Montoro  το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί περί το 0,5% το 2013, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,2% , το επιτόκιο των ισπανικών δεκαετών ομολόγων χτύπησε το ιστορικό ρεκόρ των 7.185% Και ενώ μία-μία οι Περιφέρειες της χώρας κηρύσσουν πτώχευση , με αποκορύφωμα την  Βαλένθια η οποία αναμένεται να κάνει χρήση του χρηματοδοτικού μηχανισμού, που δημιούργησε πρόσφατα η ισπανική κυβέρνηση με στόχο την παροχή ρευστότητας στις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης , η Ισπανική κυβέρνηση θεωρεί άμεση ανάγκη να ζητήσει την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου , νωρίτερα από τον Σεπτέμβρη !

Όμως πολύ σημαντικά γεγονότα σημειώνονται και στην “παλιοσειρά” πλέον των Ευρωπαϊκών χωρών σε κρίση , την Ελλάδα...
Χαρακτηριστικό είναι , ότι ενώ με τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές των 2,5 τελευταίων χρόνων , των οποίων τα αποτελέσματα πέρα από την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας , διαλύουν και την Ελληνική οικονομία όπως δείχνουν και τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών , μιλώντας για τρύπα 1,56 Δις στα έσοδα!
Και ενώ αυτό είναι ίσως μια σταγόνα στον ωκεανό (αν και δεν παύει να είναι αρκετά σημαντικό) της καταστροφικής μανίας των Τροικανών και των Ευρωακολουθών τους , η Ελληνική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , κορυφώνει την επίθεση ενάντια στον Ελληνικό λαό , ξεκινώντας την εκστρατεία των 15 δις Ευρώ με αρχηγό τον Τραπεζολάγνο Γ.Στουρνάρα .
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν έρθει στην δημοσιότητα , το υπουργείο Οικονομικών αναζητά άλλα 3,5 δις για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δις ευρώ.
Οι συνολικές προτάσεις (λεηλασίας) για τα μέτρα, θα ανακοινωθούν από τον Στουρνάρα σε κλιμάκιο της Τροϊκας που θα έρθει την Πέμπτη 26 Ιουλίου !

Μερικά από τα μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δις είναι :
Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
Το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ .
Το κλείσιμο θυγατρικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λουκέτα σε νοσηλευτικά ιδρύματα με χαμηλή "πληρότητα", αλλά και ευρύτερες παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας με περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Το μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στις περικοπές των εφάπαξ (ήδη ανακοινώθηκε μαχαίρι 22,67% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων), καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις στο ύψος των 2.400 ευρώ μεικτά, κατάργηση δέσμης κοινωνικών επιδομάτων ύψους 2 δισ. Ευρώ και περιορισμό λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου.
Επίσης ο πρωθυπουργός , σχεδιάζει να ανακοινώσει τη Δευτέρα (23/7) τους 20 πρώτους δημόσιους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Φυσικά , το μεγάλο μαχαίρι θα έρθει από την φορολογία , μιας και οι ήδη κομμένοι μισθοί , “απλά” θα περικοπούν λίγο ακόμη μέχρι να φτάσουν το στάνταρ επίπεδο ανταγωνιστικότητας που επιζητά η Τρόικα.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν και ενώ όλοι καταλαβαίνουμε , τι περιμένει τον κόσμο της εργασίας (μαζί και αυτόν της ανεργίας) , η καταστροφική συγκυβέρνηση την παρασκευή , προχώρησε ένα βήμα μπροστά , δείχνοντας τα δόντια της σε όσους εργαζόμενους αντιστέκονται , δίνοντας μια γεύση από την τακτική που πρόκειται να κρατήσει απέναντι σε όσους προσπαθήσουν να αντισταθούν.
Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής , μετά από προσωπική απαίτηση του Πρωθυπουργού και εισαγγελική διαταγή , επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς Χαλυβουργούς με ξύλο και χημικά , βγάζοντας τους από το εργοστάσιο όπου έχουν εγκατασταθεί εδώ και 9 μήνες και ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην απεργία.
Πλέον στο εργοστάσιο έχουν μπει οι απεργοσπάστες και οι διευθυντάδες ενώ η πύλη φυλάσσεται από μαζικές δυνάμεις της αστυνομίας , που αν μη τι άλλο  βρίσκεται υπό την δικαιοδοσία του Μάνεση , του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας!
Δηλαδή η αστυνομία με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου – ακόμη και αυτά των ίδιων των απεργών – βρίσκεται στο πλευρό όλης της εργοδοσίας , η οποία επωφελείται ήδη το μνημονιακό τσεκούρωμα των εργαζομένων όλης της χώρας!

Επειδή λοιπόν βιάζεται η Τρόικα , να δώσει μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην αγορά, στις πολυεθνικές και στις τράπεζες , ουσιαστικά μας λένε πως , κάθε εργαζόμενος πρέπει να επιβιώσει σε συνθήκες πείνας ακολουθώντας ρητά τις απαιτήσεις του εργοδότη του και αν δεν το δεχτεί , θα εισπράξει  την τιμωρία από τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό!
Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε και λέμε :

Ζούμε την περίοδο όπου οι χρεοκοπημένες πλέον τράπεζες , οι οποίες επί πολλών δεκαετιών , τζόγαραν ασταμάτητα και καρποφορούσαν εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και τώρα ζητάνε από τον κοσμάκη να τους πληρώσει τα σπασμένα , οι δε εργαζόμενοι , εξαθλιωμένοι και κατά αδικημένοι για χάρη των τραπεζών και της λεγόμενης “ανάπτυξης” των βιομήχανων και των εργοδοτών ,να προσπαθούν να οργανώσουν την όποια αντίσταση μπορούνε και πάνω από όλα , έχουμε ένα κράτος το οποίο αρχικά κλέβει τα λεφτά , τα δικαιώματα και την ζωή από τους εργαζόμενους  για χάρη των τραπεζών και σε δεύτερη μοίρα αναλαμβάνει το ρόλο προστάτη της εργοδοσίας για  να τους καταστείλει και να τους αναγκάσει να δεχτούν αυτή την βίαιη αναπροσαρμογή της ζωής τους.
Και η παράνοια συνεχίζεται...




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template