Home » , » Σαμαράς όπως λέμε Kohl...

Σαμαράς όπως λέμε Kohl...

 Γύρω στο 1989 και ενώ ήδη η ανώτατη οικονομική αρχή της Ανατολικής Γερμανίας είχε συνειδητοποιήσει πως- με αστικούς όρους- η Λαϊκή Δημοκρατία της Ανατολικής Γερμανίας (ΛΔΓ) είχε
πτωχεύσει, ήρθε η 9η Νοεμβρίου, που έδωσε ένα τυπικό τέλος στο ανατολικογερμανικό κράτος .
Στην συνέχεια ακολούθησε η λεγόμενη ενοποίηση της Γερμανίας , που στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά η υπαγωγή της ΛΔΓ στην ΟΔΓ , δηλαδή η πρώτη μετατράπηκε σε προτεκτοράτο της δεύτερης...
Την 1η Μαρτίου του 1990 και φυσικά μιλώντας πλέον για το δήθεν ενοποιημένο γερμανικό κράτος,  ο Καγκελάριος  Helmout Kohl υπογράφει την δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την γνωστή Τροϊχαντ , με σκοπό το μαζικό ξεπούλημα κατ αρχήν των φιλέτων και στην συνέχεια όλων των μικρότερων πηγών πλούτου της Ανατολικής Γερμανίας σε ιδιώτες.
Τα γεγονότα αυτής της περιόδου είναι λίγο πολύ γνωστά και όλοι ξέρουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα που έφερε στην Ανατολική Γερμανία καθώς και την μαζική εξαθλίωση των εργαζόμενων της.
Αυτό που θέλω να κρατήσω όμως είναι , η υπόθεση του δοσίλογου Καγκελάριου Kohl και συγκεκριμένα , όλες εκείνες οι αποφάσεις με τις οποίες κατάφερε να φέρει σε πέρας το καταστροφικό σχέδιο ξεπουλήματος της ΛΔΓ στις πολυεθνικές και στον κάθε λογής ιδιώτη.
Εν έτη 2012 στην Ελλάδα, ζούμε την επανάληψη της ίδιας τραγικής ιστορίας.
Το ΤΑΙΔΕΠ , δηλαδή η Ελληνική Τρόϊχαντ , το οποίο έχει περίπου 2 χρόνια ζωής είναι έτοιμο να αναλάβει δράση.
Λίγες μέρες πριν με έκθεση του το ΤΑΙΔΕΠ , ανακήρυξε τα 77 "εμπόδια" που έχει εντοπίσει και πρέπει να άρει η κυβέρνηση , ώστε να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα ιδιωτικοποιήσεις -εξπρές!
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός , ετοιμάζουν νομοσχέδιο με το οποίο θα αίρονται τα 77 «εμπόδια» που έχει εντοπίσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων , ενώ παράλληλα θα καταργηθούν δύο υφιστάμενες διατάξεις για τον έλεγχο του 51% των ΔΕΚΟ από το κράτος, μιλώντας και για «πλαφόν» 20% για ιδιώτες στην κατηγορία επιχειρήσεων.

Την τελευταία εβδομάδα βέβαια όλοι έχουμε καταλάβει ότι η πολιτική ατζέντα είναι στραμμένη στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς , αν και ήταν από την αρχή ο κύριος στόχος όλων των μνημονιακών , δεν είχαν την δυνατότητα και την πολυτέλεια να τις προχωρήσουν (συν ότι πρώτα έπρεπε να τσακισθούν και τα εργασιακά , για να παραδώσουν εταιρείες τζάμπα και εργάτες σκλάβους στους ιδιώτες).
Το σημαντικό είναι πως το σχέδιο Σαμαρά, μιλά για μιας τεράστιας έκτασης ιδιωτικοποίηση και μάλιστα ακόμη και κερδοφόρων επιχειρήσεων , αλλά φυσικά σε τιμές υποδεκαπλάσιες της πραγματικής τους αξίας.
Το δύσκολο όμως αυτό εγχείρημα, πρέπει πρώτα να περάσει από τις πλάτες και ίσως από τα πτώματα των εργαζομένων , οι οποίοι θα δουν τα εισοδήματα τους να τσακίζονται και σε δεύτερη μοίρα βλέπουν τον δημόσιο πλούτο , κτήμα και περιουσία γενιών φορολογούμενων , να περνά σχεδόν τζάμπα στα χέρια κάποιου τυχάρπαστου ψευτοκαπιταλιστή...

Όσο λοιπόν ο κύριος Σαμαράς ακολουθεί , έως και ταυτίζεται με τον Καγκελάριο Kohl  τόσο και η Ελλάδα σιγά σιγά ταυτίζεται με την Ανατολική Γερμανία και πιο συγκεκριμένα με την μετατροπή της σε Γερμανικό προτεκτοράτο...
Αλλά να ξέρει ο κύριος Σαμαράς ότι , ο ελληνικός λαός είναι αγωνιστής και το έχει αποδείξει , και όπως γκρέμισε τον Γ. Παπανδρέου και μάλιστα 2 φορές καθώς και τον Παπαδήμο και τον Καρατζαφύρερ , έτσι θα τσακίσει και αυτόν. Και τα σχέδιά του και την κυβέρνησή του !
Αρκεί να οργανωθεί κάπως...

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template